Hírek, Külföld

Összecsaptak a rendőrökkel a Dovernél ragadt, feldühödött kamionosok – videón a verekedés és a káosz

Feldühödött kamionsofőrök csaptak össze rendőrökkel Dovernél, ahol hosszú sorokban állnak az áruszállító kamionok az Egyesült Királysággal szemben életbe léptetett utazási korlátozások miatt – írja a Daily Mail tudósítása szerint az Index. A hírek szerint a franciaországi Calais felé átkelésre váró kamionsofőrök között hatalmas a feszültség, amiért késik a forgalom újranyitása.

 

 

 




 

Miután felütötte a fejét Dél-Angliában a koronavírus új mutációja rengeteg ország léptetett életbe repülési tilalmat az Egyesült Királysággal szemben. Az elsők között tette ezt Franciaország, a korlátozások óriási káoszhoz vezettek az angliai oldalon a doveri kikötőben és más forgalmas útvonalon is. A kamionsofőrök dühösek, próbálnak hazajutni karácsonyra. A Manston Airportnál kialakított átmeneti parkolóban a Kent megyei tanács adatai szerint kedd estig 2852 kamion torlódott fel.

Videón ahogy összecsapnak a kamionosok a rendőrökkel. a Sky News közvetíti az eseményeket.

A határt mától újranyitották, miután a két kormány szerda hajnalra megállapodott ennek feltételeiről. Az egyezmény értelmében Franciaország negatív koronavírus-gyorsteszthez köti a belépés engedélyezését.

Ennek alapján szerda reggeltől újraindult Nagy-Britanniából Franciaország felé a légi, a vasúti és a tengeri közlekedés, de Franciaországba csak az léphet be Nagy-Britannia felől, aki 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet mutat fel. Ennek eredményét a sofőrök SMS-üzenetben kapják meg, és negatív lelet esetén ezt az üzenetet felmutatva, a szűrővizsgálat eredményének időpontjától számított 72 órán belül átkelhetnek Franciaországba.

Dover és a szemközti Calais a világ két legforgalmasabb nemzetközi tengeri kompkikötője. A karácsonyi csúcsban naponta átlagosan tízezer kamion kel át itt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?