Belföld, Hírek

Mészáros Lőrinc előre megy, nem hátra: újabb balatoni birtokot szerzett a milliárdos

300 millió forintot fizetett egy tihanyi telek harmadáért. Az ingatlan egy másik része azonban eddig is az övé volt egy tőkealapon keresztül.

 

 

Mészáros Lőrinc tovább bővítette birtokainak számát, miután 300 millió forintért megvásárolta egy tihanyi telek valamivel több mint egyharmadát – írta szombaton a Facebook-oldalán a Párbeszéd Magyarországért.

A közleményük szerint a milliárdos így többségi tulajdonosa is lett a Tihany legfrekventáltabb területén, a Középsőóvári utca 30. szám alatt található rét- és gazdasági épületként nyilvántartott ingatlanban.

Az ingatlan egy másik darabja ugyanis szintén Mészárosé, azt korábban egy tőkealapon keresztül szerezte meg. A fennmaradó rész pedig annak az Eppel Jánosnak a tulajdona, aki „korábban már készségesen adott el neki tihanyi területet”.

A sorompóval lezárt, „öntözővíz-tárolóval” is rendelkező ingatlan adás-vételi szerződését június végén írták alá. A Párbeszéd szerint „az adásvételt nem akarták nagydobra verni, a szerződésből az is kiderül, hogy az eladó Mészárossal egyetértésben kifejezetten kérte, hogy a tihanyi önkormányzat hirdetőtábláján ne legyen kifüggesztve az adásvétel”.

Arra is kitértek, hogy korábban telekalakítási eljárást indítottak az ingatlanra, hogy megfelelő átsorolást kapjon, de ezt az illetékes Kormányhivatal egyelőre elutasította.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?