Belföld, Hírek

Zacher Gábor ezt mondja fiatal kollégáinak, akik kifogásokat keresnek az oltás ellen

A két ünnep között, ha minden a tervek szerint halad, a Dél-Pesti Centrumkórház dolgozóival kezdődik a koronavírus elleni tömeges oltás, a Pfizer vakcinájával. Ha minden rendben lesz, magunk mögött tudhatjuk a járványt. Persze, ha az emberek beoltatják magukat. Ugyanis még az orvosok között is van olyan, aki bizonytalankodik.

 

 

 




 

Zacher Gábor, az ATV Civil a pályán című műsorában arról is beszélt, hogy fiatalabb kollégái kifogásokat keresnek az oltás ellen. Ilyenkor azt mondja nekik: nézzenek körül a kórházban.

„Látod magad előtt a betegeket, és látod, hogy bejön, beszélgetsz vele, 2 óra múlva meg már ott van a lélegeztetőgépen. Megnézed a tüdejét és csak a fejéhez nyúlsz, hogy úristen, ez a CT az hogy változott 2 óra alatt. És a beteg majdnem belehal ebbe a történetbe.” – mondta Zacher Gábor, aki szerint úgy kellene beszélni a védőoltásokról, hogy az emberek megértsék és válaszokat kapjanak a kételyeikre.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a félelem indokolatlan, ráadásul az egészségügyi dolgozóknak kellene élen járniuk a felvilágosításban, hiszen a többségük oltáspárti.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?