Belföld, Hírek

Müller Cecília a kórházakkal fizettetné ki a „felesleges” teszteket

Új utasítást adott ki a koronavírustesztekről csütörtökön Müller Cecília tiszti főorvos. A 444 birtokába került utasítás alapján – amiről korábban a Népszava számolt be – a „tervezett egészségügyi beavatkozások esetén a SARS-CoV-2 vírus PCR teszttel történő vizsgálata akkor szükséges és indokolt, ha a beteg az NNK által kiadott eljárásrend szerint COVID-gyanúsnak minősül”.

 

 

 




 

 

Az utasítás első felében arról van szó, hogy mikor kell és nem kell tesztelni. A második része alapján azonban inkább úgy tűnik, hogy a második esetben inkább nem szabad, mintsem csak nem kell tesztelni, írja a 444.

A tisztifőorvos ugyanis arra figyelmeztette a kórházakat, hogy ha egy kórházból sok minta érkezik, akkor vizsgálatot rendelnek el.

Az utasítás szövege szerint „amennyiben a vizsgálat eredményeként az kerül megállapításra, hogy a Kórház nem az NNK által kiadott aktuális eljárásrend szerint járt el a PCR vizsgálatok megrendelése során, az NNK megteszi a szükséges intézkedéseket és a PCR vizsgálatok költségét a kórházaknak kell megfizetniük”.

Vagyis a fölöslegesnek ítélt teszteket a kórházakkal fizettetnék ki.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?