Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Bergendy István két hete még aktív volt, nagyon gyorsan döntötte le a koronavírus – megszólalt a nagyszerű zenész lánya

Mint írtuk, 81 évesen elhunyt Bergendy István, a Bergendy-együttes alapítója és vezetője, számos ismert gyermekműsor, Mint a Süsü a sárkány zenéjének szerzője, Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, szaxofonos, énekes. A Blikk elérte Bergendy Barbarát, a zenész lányát, aki elmondta, mi történt édesapjával.

 

 

 




 

Bergendy István két hete még aktív volt, aztán elkapta a koronavírust, amely nagyon rövid idő alatt felmorzsolta az egészségét:

„Sajnos igaz a hír, édesapám a koronavírus szövődményei következtében elhunyt. Két hete még aktív volt, de a betegség nagyon gyorsan ledöntötte a lábáról. Kórházba került, de nem volt szükség lélegeztetőgépre. A koronavírus szövődményeként tüdőgyulladást kapott, és az ragadta el tőlünk.”

– nyilatkozta Bergendy Barbara.

Mint a Blikk megírta, a híres zenész, zeneszerző és szaxofonos 81 évesen hunyt el. Bergendy István a testvérével, Bergendy Péterrel 1958-ban alapította a Bergendy-együttest. A ’80-as években alapított meg legendássá vált zenekarát, a Bergendy Koncert-, Tánc-, Jazz- és Szalon Zenekart. Az akkor 12 fős együttes több mint 10 éve kisebb létszámmal működik. Bergendy jellegzetes arcát, bajuszviseletével és 1971-óta kopaszra borotvált fejével mindenki ismeri.

A neves zenész munkáját a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével, eMeRTon díjjal és számos más kitüntetéssel ismerték el az évek során.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?