Belföld, Hírek

Koronavírus: napokon belül engedélyezik Magyarországon az 5-11 évesek oltását

A mostani járványhelyzetben több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, s jóval többen kerülnek kórházba, mint a második vagy harmadik hullám idején.

 

 

A Blikk is beszámolt róla, hogy az oltási akcióhét első napján, hétfőn majdnem 131 ezer oltást adtak be, ebből több mint 18 és fél ezren kapták meg az első oltásukat. Ezzel együtt még mindig sokan vannak, akik valamiért nem akarják felvenni az oltást. Az ATV Híradója azt kérdezte a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettesétől, szerinte az ösztönzőleg hatna-e, ha az emberek látnák, mi van a kórházakban.Szabó Attila ezzel kapcsolatban figyelmeztetett a betegek személyiségi jogaira, ugyanakkor hozzátette: elképzelhető, hogy „egy sokkoló látvány” rávenné az embereket az oltásra, viszont gondolni kell azokra az embertársainkra is, akik betegen ott fekszenek.

„Én azt gondolom, nem ez a jó megoldás, hogy ilyen képeket mutatunk, és bemennek a stábok” – érvelt a szakember az ATV Híradójának.

A rektorhelyettes beszélt arról is, hogy a mostani járványhelyzetben több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, jóval többen kerülnek kórházba, mint a második vagy harmadik hullám idején, ezért is várják, hogy elkezdhessék oltani az 5-11 évesi kor közötti korosztályt.

Napokon belül eljöhet az a pillanat, hogy Európában, illetve hazánkban is ezt engedélyezik, és onnantól kezdve nem lesz semmi akadálya ezen korosztály oltásának. Mi már nagyon készülünk rá. Sokan kérdeznek is engem, ez mikor várható. Én bízom benne, hogy még az idén el tud indulni a gyerekeknek az oltása

– mondta a rektorhelyettes.

Szabó Attila hozzátette: a fiatalok esetében egy-egy súlyosabb esettel találkoznak, de ők a rizikócsoportba tartoznak.

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?