Celeb / Híresség

Gáspár Zsolti: COVID idején siránkozás helyett el kell menni utcát söpörni

A Life TV Bréking című műsorában egymás szavába vágva vitatkoztak a vendégek arról, mit dolgozzanak a művészek a világjárvány idején.

 

 

 




 

Parázs vita alakult ki a Life TV Bréking című műsorának csütörtöki adásában a meghívott vendégek között abból kiindulva, hogy a világjárvány miatt sok művész munka nélkül maradt, bezártak a színházak, nem lehet koncerteket tartani, sokaknak veszélybe került a megélhetése. 

Gáspár Zsolti szerint ebben a kényszerhelyzetben senkinek nem lehet büdös a munka. Fésűs Nelly elképzelhetetlennek tartja, hogy beüljön egy irodába a számítógép mögé, de Hajdú Steve is bevallotta: ő nem bírná azt csinálni, hogy reggel hétkor be-, aztán 16 órakor kicsekkol a munkahelyén.

Gáspár Zsolti: siránkozás helyett dolgozni kell

– Akinek csodálatos elméje van, és arra született, hogy az elméjét használja, azt fejleszti egész életében, az ne üljön le egy számítógép elé, vagy ne menjen el földet túrni. Nekünk, művészeknek más a feladatunk: nekünk az emberek lelkének kell adnunk – fejtette ki véleményét Varga Viktor.

gaspar-zsolti-fesus-nelly

– Én elküldtem a feleségemet birkát nyírni. Le is vágta. Covid van, meg kell oldani. Nem mindenki tud ragaszkodni a munkájához, előadásban játszani, énekelni, mert most van egy probléma az egész világban, mindent át kell variálni.

EL KELL MENNI UTCÁT SÖPRÖGETNI, ÜZLETBE DOLGOZNI, TRAKTOROSNAK, TARGONCÁSNAK.

Nincs vége a világnak, de meg kell élni az emberiségnek. El kell menni dolgozni – kontrázott Gáspár Zsolti. 

 

 

 

 

Fésűs Nelly közölte, neki nem büdös a munka, ha muszáj, tudna kapálni, vagy be tudna ülni egy számítógép mögé, igaz, sok mindent nem tudna vele kezdeni, de mint művész, másképp működik, mint egy civil ember. 

– Minket az motivál és hajt, hogy amit mi adunk, attól másoknak sokkal jobb lesz, és ettől nekünk is jobb. Sok levelet kapok, hogy valakivel szörnyű dolgok történtek, de amikor bejött az színházi előadásra, amiben játszom, el tudta felejteni minden problémáját, és ezért nagyon hálás. Föl tudom szeletelni a párizsit, nem büdös a munka, megcsinálom, de nem ad nekem semmit, a lelkem szétrombolódik. 

fesus-nelly

– Én tényleg bármilyen munkát megcsinálok, valamit jobban, valamit kevésbé, nem erről van szó. De én nemcsak a két kezemmel dolgozok, hanem a lelkemmel is, és ha azt nem tudom építeni, akkor én egy gép leszek – magyarázta a színésznő.

Gáspár Zsolti szerint viszont krízishelyzetben, amikor arról van szó, hogy ételt kell tenni az asztalra, nem lehet az ember válogatós.  

 

 




 

 

– Túrkevén van egy rokonom. Amikor leállt a gyár, mert nem kellett most semmit gyártani Salgótarjába, vele összeszedtünk tíz asszonyt, akik most birkát nyírnak. Elektromos nyíróval nem nagy munka, ötvenet is megcsinálnak egy nap.

gaspar-zsolti

– Én nem akarom a művészembereket megsérteni, de ha egyszer a színház be van zárva hat hónapra, vagy egy éven keresztül, annak a művésznek is ételt kell adnia a fiának. Most el kell felejteni, mi a munkája, most más időszak van. 

 

 

 

forrás: femina.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?