Celeb / Híresség, Érdekes

Kizárt, hogy ráismersz! Így néz ki ma Daniel, a Taxi-filmek menő taxisofőrje

A Taxi első részét 1998-ban mutatták be, a bűnügyi, francia film hatalmas sikert aratott Európában, hazánkban is rengeteg rajongója lett. Nem csoda, hogy azóta több részt is forgattak hozzá, a második 2000-ben, a harmadik 2003-ban, a negyedik pedig 2007-ben debütált a mozikban. Volt egy ötödik rész is, amit még 2018-ban mutattak be, de abban már nem az eredeti szereplőgárda szerepelt. Sokak kedvenc karaktere Daniel Morales volt, aki hófehér taxijával repesztett Marseille utcáin, és segítette a rendőrség munkáját. A taxisofőrt Samy Naceri keltette életre, aki az első mozifilm debütálásakor 37 éves volt.

 

 

 

Samy Naceri

Már egész kicsi korában arról álmodozott, hogy egyszer meghódítja a filmipart, évekbe telt, mire megkapta élete első főszerepét. Bruno Delahaye szereplőválogató ajánlotta fel neki, hogy játssza el Nordine karakterét az 1995-ös Rai című filmben, alakításával annyira lehengerelte a kritikusokat, hogy a Paris Film Festival gálán ő vihette haza a legjobb színésznek járó díjat. A nemzetközi sikert a Taxi-filmek hozták meg számára.

Samy Naceri

Nem volt botrányoktól mentes az élete, a 2000-es és a 2010-es években is bajba került több alkalommal. Drogvisszaélés miatt nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott még 2003-ban, sőt ekkor a jogosítványát is bevonták három évre, de több alkalommal bántalmazott embereket, 2006-ban pedig börtönbe került rasszizmus miatt. Utoljára 2018-ban keveredett botrányba, akkor egy moszkvai karaokeklubban bunyózott.

“Amikor végiggondolom, mennyi minden történt velem, ráeszmélek, hogy a körülmények változnak, és az élet megy tovább. Sok ember bele sem gondol, hogy az, amikért elítélnek, simán megtörténhet akár velük is”

– szólt be kritikusainak akkor. Az elmúlt két évben szerencsére már lenyugodott, jelenleg Los Angelesben él. Ma is színészkedik, de a Taxi-filmek által szerzett sikereit nem tudta egyelőre überelni a 62 éves sztár. Van egy 27 éves fia, Julian, akit nagyon szeret. Instagramján bevallotta, élete legnehezebb éveiben is számíthatott a gyermekére.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?