Életmód, Érdekes

12 apróság, ami nagyon sokat elárul egy ember anyagi helyzetéről – talán túl sokat is

Sok ember szeretne gazdagabbnak tűnni, mint amilyen valójában. Ráadásul ez sokszor az anyagi helyzettől független: az emberek egyszerűen szeretnének jobbnak mutatkozni, mint amilyenek valójában. Ezt a megjelenést azonban nem olyan könnyű létrehozni, mint amilyennek látszik. Olykor ugyanis még a látszólag jelentéktelen dolgok és apróságok is nagy mértékben képesek rontani az „összhatást”.

 

 

 

12 Piros talpú cipő

1cc3b15b678d3beef134ab9ad5

Az élénkpiros talpú cipők Christian Louboutin védjegyei voltak, a tervezőnek pedig bíróságon kellett megvédenie a hozzájuk való jogát. Körülbelül 5 évvel ezelőtt azonban ez a védjegy lejárt, és minden nagy cég őrült módjára kezdte gyártani a hasonló modelleket – természetesen piros talppal. Amióta ez megtörtént, a piros talpú cipők már nem tekinthetők a jólét és gazdagság szimbólumának, sőt, az olcsó modellek esetében a talp rendkívül gyorsan képes elkopni, ez pedig nagyon kellemetlen tud lenni.

11 Ékszer szettek

ca37a25a31b456a948597b6df7

A 90-es években, ha a lányok meg akarták mutatni, hogy milyen menők és gazdagok, akkor felvettek egy elegáns ékszer szettet, amiben egymáshoz jól illő fülbevalók, nyakláncok, gyűrűk, stb. voltak. A trend és a stílus azonban megváltozott, ma már a ,,kevesebb néha több” elven haladva az ilyen ékszerszettek inkább olcsó, bizsu hatást keltenek, még akkor is, ha egyébként drága ékszerekről van szó.

10 Vékony vécépapír

8e54505930a0eb173cb6435da4

A vékony vécépapír egy olyan dolog, ami teljesen haszontalan. Sokan próbálnak meg ezzel spórolni, ám teljesen hiába. A drágább vécépapírokkal ellentétben az olcsó vécépapírok ugyanis túl vékonyak, ezért többször hajtja őket félbe az ember, aminek köszönhetően viszont gyorsabban fogynak, tehát nem hogy spórolni nem lehet, de még talán többe is kerül, mint a normális, többrétegű társaik.

Hasonló a helyzet a papírtörlőkendőkkel is, melyekből az olcsók túl vékonyak, ezért mindig többet szedünk le belőlük ahhoz, hogy felitassuk a konyhapultra kiömlött löttyöt. Ha mindenképpen spórolni akarunk ezeken, akkor próbáljunk meg inkább nagy tételben, vagy mondjuk 1-et fizet kettőt kap akciókban normális, többrétegű vécépapírt vagy törlőkendőt vásárolni.


9 Antik képkeretek a falon

145cdd5725bed0ef379da7a987

Az antik képkeretekbe rakott családi fotók néha egyenesen nevetségesek. A lényeg itt ugyanis a kép, nem pedig a keret. Egy családi fotó sokkal jobban mutat egy modern, miniamlista képkeretben, az ilyen antik változatokat pedig hagyjuk meg inkább a drága festményeknek.

8 Hamis luxusmárkák

c0a14659139f595a90dbb658b3

A legtöbb esetben a luxusmárkák hamisítványai kétes minőségűek, és ez messziről is jól látszik. Nincs abban semmi ördögtől való, ha egy átlagos ember nem engedhet meg magának például egy Gucci vagy Prada táskát – ilyen az élet rendje. Ha azonban nem engedhetjük ezt meg magunknak, akkor célszerű inkább elfogadni ezt a tényt, mint sem olcsó hamisítványokkal jobbnak mutatni magunkat, amik a gyenge minőségük miatt sokszor épp ellenkező hatást váltanak ki.

7 Leárazásban vásárolt termékek

86a829521a90240b2a6a3b05d3

Ebben az esetben nem maga a leárazásban vásárolt termék a baj, hanem inkább annak jellemzői. A legolcsóbb termékekhez ugyanis mindig a szezonvégi nagy leárazások közben juthatunk hozzá, ami egyrészt jó, másrészt viszont nagyon nem. Legtöbb esetben ugyanis a nyár végén vásárolt nyári holmikat csak maximum jövő nyáron tudjuk majd hordani, a napjainkban népszerű „gyors divat” miatt azonban nincs rá garancia, hogy amit idén megveszünk, az jövő nyáron is divatos lesz még.

Épp ezért nagy pénzt bukhatunk azzal, ha például egy ilyen nyár végi akció alkalmával próbáljuk meg feltölteni a ruhásszekrényünket jövő nyárra.

6 Plüssjátékok

6ff88157c287a83b18a091153f

Az aranyos plüssjátékokat hagyjuk meg a gyermekeknek. Bármilyen vonzónak is tűnnek, a lakásban dekorációként elhelyezett plüssállatok nem többek egyszerű porfogónál. Épp ezért, ha a gyermek felnő, érdemes azonnal megszabadulni tőlük, vagy esetleg barátok, ismerősök gyermekeinek adni azokat.

5 Bonyolult dizájnú farmerek

daa74a54b0ba52cc7c80f1e644

Sokak számára a farmernadrágok nélkülözhetetlen alapanyagai a ruhásszekrénynek, ezért nem spórolnak velük. Valójában ez a jó hozzáállás, vagyis célszerű a magas minőségű nadrágokat előnyben részesíteni, mindenféle fölösleges lenyomat, fodrok, gyöngyök és hímzések nélkül. Egy sima farmer remek kiindulópont lehet minden stílushoz, az üzletitől a hétköznapi viseletig. Érdemes tehát nem túlzásba vinni annak dizájnját, maximum utólag feldobni, különféle kiegészítők segítségével.

4 Kifakult törülközők

bf9d7b57a486e877cb1a2544a2

Minden színes szövet elhalványul előbb-utóbb, és különösen igaz ez a törülközőkre, amik gyakran vannak kitéve fizikai megpróbáltatásoknak, illetve a forró vízzel történő mosásnak. A világos törülközők jelentik a legnagyobb kockázatot, ezek ugyanis néhány mosás után megkopnak és hanyagnak látszanak.

Jobb, ha pasztellszínű törülközőket vásárolunk, és betartjuk a címkén feltüntetetett mosási utasításokat annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig megőrizzük a színeiket.

 

 

 

 

 

3 Olcsó berendezések, sok funkcióval

4224de543baffe74209e55ae4c

A technika megválasztásánál is körültekintőnek kell lenni. Számos márka kínál kombinált modelleket, például mosógépet és szárítót egyben, vagy robotporszívót és fényezőt, vagy mondjuk sütőt és mikrohullámú sütőt. Vannak 3 az 1-ben modellek is, melyek még összetettebbek. Az ilyen termékek egyébként valóban praktikusak, csak egy gond van velük: nagyon drágák.

Ha tehát gyanúsan olcsón jutunk hozzá egy ilyen többfunkciós készülékhez, akkor majdnem biztosak lehetünk benne, hogy a gyártó valószínűleg spórolt az alkatrészeken, következtetésképpen véletlenül sem lesz olyan minőségű mondjuk a mosás és a szárítás, mint azt korábban megszokhattuk, ráadásul valószínűleg a készülék élettartama is rövid.

2 Szatén ágynemű

927ce9566aaf425501a86bf3b2

Nem is olyan régen még a fényes selyemből vagy szaténból készült ágynemű a gazdag emberek szimbóluma volt, ezek az idők azonban elmúltak.

A szatént utánzó, poliészterből készült ágyneműk még kellemetlenebbek: ezek ugyanis nem engedik át a levegőt, vagyis nyáron izzadni fogunk, télen pedig az ágynemű hideg és kellemetlen lesz. Ágynemű vásárlásakor célszerű figyelni, hogy természetes anyagokból, például pamutból készült ágyneműt válasszunk.

1 Pólók és pulóverek szellemes feliratokkal

Vicces feliratu polo

Sokan azt hiszik, hogy az ilyen ruhák arról árulkodnak, hogy a viselője vidám és fiatalos, de a mellkasra írt „vicces” szövegek sokkal inkább tekinthetők fölösleges infantilizmusnak, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ilyen felirat unalmas, elcsépelt és teljesen fantáziátlan.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?