Belföld, Hírek

Ellenzék: Orbán maga gátolja a járvány megfékezését

Szerintük a kormányfő továbbra sem néz szembe a valós helyzettel.

 

 

 




 

A Demokratikus Koalíció szóvivője jelezte, Orbán Viktor péntek reggel új csúcsot állított fel a valóság tagadásában, amikor az állami rádióban azt mondta, „nálunk a helyzet istenes”, ellenben „kész zűrzavar, ami Európában uralkodik”.

Az ellenzéki párt felidézte, a friss adatok szerint a Magyarországon rekordot döntött az új fertőzöttek, a kórházba kerültek és a halottak száma.

Az, hogy újabb 65 magyar ember halt meg egyetlen nap alatt, minden, csak nem „istenes”. 

A DK szerint Orbán Viktor bocsánatkéréssel, a járvány elleni védekezés kudarcának beismerésével tartozik az országnak.

A parttalan hazudozás és a valóság teljes tagadása nem segít azon, hogy Magyarország ma a járvány által leginkább sújtott európai országok között van. Éppen ez vezetett ide, és ma is ez a legnagyobb akadálya annak, hogy Magyarország ép bőrrel kerüljön ki a járványból.

Orbánból előjött a pocakos tábornok

A Jobbik szerint a kormányfő óvodásoknak nézi a magyarokat, akiket sarokba állítana, hogy betartsák a szabályokat. Az ellenzéki párt szintén a gyászos pénteki adatok kapcsán felidézte, hogy ezt a miniszterelnök annyival elintézte, „eljött a pillanat, hogy erőből kell betartani a szabályokat”.

Halandzsának tartják az új vakcinagyárat, feltételezik, ha az lesz is valamikor, Mészáros Lőrinc kapja.

Orbán elhibázott válságkezelése juttatta a jelenlegi helyzetbe a magyar embereket.

A Jobbik szerint a magyarok eddig segítség helyett csak parancsot kaptak az államtól: „hordjál maszkot vagy megbüntetünk”, „kötelező, de mi nem adunk”, „maradj otthon a gyerekkel, keresd meg a betevőt, de bértámogatásról ne is álmodj”, „ne utazz az Adriára, de majd mi nyaralunk helyetted is”.

 

 

 

A gondoskodó állam helyett Orbánék csak parancsolgatnak,  lenyúlják a válságra elkülönített pénzt.

Miközben »nyunyóka szinten« folyamatosan sületlenségeket prédikálnak. Vajon a vírusnak is szóltak, hogy áprilisi határidőt kapott?

Orbán téved, ha azt hiszi, ez így sokáig tartható. A Jobbik szerint ingyenes maszkokra, tesztelésre és a bérek pótlására, a munkájukat elvesztő emberek megsegítésére lenne szükség.

MSZP: Orbánnak nem megy a matek

Ez az Orbán-féle felelős tájékoztatás: 1,3 millió védőoltás duplája az egyenlő 1,4 millió védőoltással.

A szocialisták számára a szokásos péntek reggeli rádióinterjúból az derült ki, hogy Orbánnak nagyon nem megy a matek, vagy lenéz  mindenkit. A korábbi években ugyanis 1,3 millió influenza elleni vakcinát rendeltek, idén 1,4 millió áll rendelkezésre, amire képes volt azt mondani, hogy a kormány megduplázta a készleteket.

Így néz ki az Orbán-féle felelős tájékoztatás.

Az MSZP szerint ezek alapján felvetődik a kérdés, a miniszterelnök mi alapján jutott arra, hogy az utólag rendelt 360 ezer vakcina már biztosan elég lesz.

Ezt is hasonló módon számolta ki vagy esetleg csak a hasára csapva tippelte meg?

A szocialisták szintén úgy vélik, a kormány az állandó hazudozással, félretájékoztatással a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet, hamis biztonságérzetet kelt.

Az MSZP továbbra is folyamatos, gyors, pontos, hiteles tájékoztatást követel, mint írták, ez lenne egy világjárvány közepén a minimum, ami elvárható egy kormánytól.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?