Hírek, Külföld

Dráma: kisbabát szült egy 11 éves, koronavírusos kislány Beregszászon

Az anyukát szülés után a fertőző osztályra szállították, mert COVID-19 vírust diagnosztizáltak nála.

 

 

Világra hozta gyermekét egy 11 éves beregszászi járási kislány, írja Szaharda Volodimirre, a Beregszászi Járási Kórház szülész-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosára hivatkozva a KárpátInfo.net. Az orvos elmondása szerint a kislány még november 18-án szülte meg kisfiát.

– Korábban azt terveztük, hogy a kiskorú lányt az Ungvári Városi Szülőkórházba küldjük, ahol nagyobb gyakorlat van a speciális esetekben történő szülésre. A szülés azonban hirtelen éjszaka kezdődött, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és nem szállítjuk a vajúdó lányt Ungvárra, hanem sürgős műtétet hajtunk végre – nyilatkozta Szaharda, majd hozzátette, a 11 éves lány császármetszésen esett át és egy 2500 gramm súlyú és 49 cm hosszúságú fiúgyermeket szült.

– Tekintettel a gyermek kis súlyára és a rendkívüli esetre, úgy döntöttünk, hogy a gyermeket a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba szállítjuk –mondta az osztályvezető főorvos.

Az Blikk információi szerint a baba még mindig kórházban van, neonatológusok felügyelete alatt, az anyukát pedig a szülés után a fertőző osztályra szállították, mert COVID-19 vírust diagnosztizáltak nála. A fertőzést a fiatal anya valószínűleg az őt meglátogató rokonoktól kapta el.

Olekszandrija Szadvari, a Beregszászi Területi Közösség Gyermekszolgálatának vezetője elmondta, a gyermeket a hozzátartozók anyakönyveztették, és Sándornak nevezték el.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?