Belföld, Hírek

Mi van az emberekkel? Megütötte a kalauzt egy balatoni vonat utasa, miután az rászólt, hogy vegyen fel maszkot

Közleményt tett közzé a MÁV, amiből kiderült, az elmúlt napok során több problémás eset is történt járataikon a kötelező maszkhasználat elmulasztásából fakadóan.

 

 

 

 




 

A közleményből kiderül, hogy a vonatok csak az utasok makacssága, vagy feledékenysége miatt 172 percet késtek egy hét alatt, a közlemény így fogalmaz:

„Hiába kötelező maszkot viselni a vonatokon, az elmúlt héten 10 esetben kellett intézkednie jegyvizsgálónak azért, mert néhány utas nem viselte a védőeszközt. Így többek között négy elővárosi vonalon: a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon is félórás késést okozott néhány utas figyelmetlensége vagy nemtörődömsége.” – írják, majd említést tesznek egy esetről, ahol egy utas nemes egyszerűséggel leütötte a Kalauzt, amikor az a maszk használatára kérte.

„Egy balatoni vonaton az utast figyelmeztette a vezető jegyvizsgáló a maszkhasználatra, mire az utas megütötte a vezető jegyvizsgálót, ezért rendőri intézkedés történt és a vasúttársaság feljelentést tett. A jegyvizsgálónak orvosi segítségre volt szüksége, a vonat emiatt nem közlekedett tovább. Az említett esetekből jól látható, hogy aki a felszólítás ellenére sem tartja be az előírásokat, nemcsak a maga és utastársai egészségét veszélyezteti, hanem felesleges, elkerülhető bosszúságot is okoz a vonaton közlekedőknek.” – részletezik az esetet, végül pedig mindenki számára egyértelmű téve pontosan kiemelik, hol kötelező, és hol javasolt a maszk használata.

„A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a vonatokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. A vasúttársaságnál várakozás céljából megnyitott helyiséghez tartozik különösen, de nem kizárólagosan: a váróterem, az aluljáró, a zárt felüljáró, a pénztárcsarnok, valamint a budapesti fejpályaudvarok esetén a vágánycsarnok, ezeken a területeken mindenhol kötelező a maszk használata. A vasúttársaság a nyitott peronokon, továbbá a nyitott felüljárókon is javasolja mind saját, mind utastársaik egészségének védelmében a maszkhordást.

A rendelet a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkire vonatkozik. A vasúttársaság minden olyan utasát kizárja az utazásból, aki nem a rendeletben előírt módon viseli az orrot és a szájat eltakaró maszkot.”

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?