Belföld, Hírek

Épphogy elkezdődött az ülés, máris kitört a balhé a Parlamentben: lopással, hazudozással esett Orbánnak az ellenzék, ez a válasz érkezett

A Parlament napirend előtti felszólalásokkal látott munkához, elsőként a rekordszámú halálozás és a hétvégi terasznyitás került szóba.

 

 

 

 


Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa napirend előtt azt kérte számon a kormányon: hogy lehet, hogy Magyarországon 26 ezer ember esett áldozatul a koronavírusnak? Lakosságarányosan a hazai áldozatok száma világcsúcs – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

– Orbán Viktort eközben a lopás és hazudozás foglalta le, és még részvétet sem nyilvánított az áldozatok családjainak – mondta, hozzátéve: a kormányfő eközben azon nevetgélt, szívesen meginna egy pohár sört valamelyik teraszon.

A hétvégi terasznyitással kapcsolatban Szabó Tímea azt mondta: mikor az orvosok látták a maszk nélküli tömegeket a teraszokon, kétségbeestek, hogy három hét múlva kezdődik minden előről. Az ellenzéki képviselő – a kormányzati oldal alábbi statisztikájára utalva – azt is kijelentette: a kabinet mára vakcinatanulmányt hamisít, és lassan Karikó Katalint is rémhírterjesztéssel vádolják majd.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: működik az a tanácsadói stratégia, hogy a baloldalnak az áldozatok családjai felé kell kampányolnia, és Szabó Tímea ennek a kampáőnyka az élére állt. „Ez méltatlan, érzéketlen, szívtelen” dolog, jelentette ki az államtitkár, hozzátéve: az oltási program jól halad.

A statisztika kétségbe vonása álhírkampány – tette hozzá -, és – bekiabálás közepette – kijelentette: az ellenzék hagyjon fel vakcinaellenes kampányával, melyről – szerinte – papírjuk is van.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?