Belföld, Hírek

Már közel 9 ezren haltak meg a koronavírus miatt

1 198 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 315 362 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a hivatalos kormányzati oldal.

 

 

 

 


Ez csupán 9494 tesztből jött ki, 12,6 százalékos pozitivitási arányt jelent.

Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg.

 

Így az elhunytak száma 8 951 főre emelkedett.

December 17-21. közötti öt napban napi legalább 180 halottat jelentettek, utána 154-et, azóta háromszor egymás után 110 körüli napi halálozást.

Az aktív fertőzöttek száma 179 929 fő.

 

Összesen 6 003 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 468-an vannak lélegeztetőgépen.

A kórházban ápoltak száma csupán 3-mal csökkent egy nap alatt, a lélegeztetőgépen levőké 21-gyel.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. Továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél – állítja a kormány. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A kijárási tilalom este 8 órától érvényes hajnal 5 óráig, és szilveszterkor életben lesz. (Szenteste napján nem volt érvényben.)

Az első szállítmány a koronavírus-oltóanyagból ma hajnalban az országba érkezett, holnap kezdik oltani az egészségügyi dolgozókat.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?