Celeb / Híresség

Így néznek ki a királyi családok leszármazottai napjainkban

Sokan még mindig azt gondolják, hogy a hercegek és a hercegnők csak a Disney mesékben léteznek, holott ez nem igaz. A legismertebb királyi család, az angol királyi család II. Erzsébet királynővel az élen. Ám nemcsak ők vannak egyedül a világban, mivel Spanyolországnak, Norvégiának és Hollandiának is van királya, királynője, hercegei és hercegnői. A mostani posztunkban összeszedtük, hogy néznek ki a leendő trónörökösök napjainkban.

 

 

 

1, Bourbon Leonóra spanyol királyi hercegnő, Spanyolország

Eleonóra hercegnő október 31- én született, ami azt jelenti, hogy most fogja nemsokára betölteni 15. életévét. Ő VI. Fülöp király idősebbik leánya, aki apja után kerül a trónra. Ő lesz Spanyolország első királynője 1868 óta. Leonóra a spanyol mellett beszél még angolul, mandarinul, franciául és arabul is. Imád fotózni ezért bárhova megy mindig fényképezőgépet visz magával, illetve szeret balettozni és síelni.

2, György cambridge-i herceg, Egyesült Királyság

György, Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné első szülött fia, aki apja és nagyapja után a harmadik brit trónörökös. 2013. július 22-én született, ami azt jelenti, hogy már be is töltötte a hetedik életévét.

3, Esztella svéd királyi hercegnő, Svédország

Esztella, Bernadotte Viktória svéd trónörökösnő és Dániel svéd királyi herceg 8 éves leánya, aki édesanyja után fogja megörökölni a trónt. Tejes neve svédül: Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte-Westling. Leendő királynőként a hercegnő koncertekre és múzeumokba jár, hogy még többet megtudjon az országról és a világról. Szabadidejében szeret testvéreivel együtt játszani a szabadban.


4, Erzsébet belga hercegnő, Belgium

Erzsébet belga hercegnő 2001. október 25-én látta meg a napvilágot, vagyis hamarosan betölti a 19. évét. Ő a királyi család legidősebb gyermeke, aki a trónöröklési lista első helyén áll apja, Fülöp belga király után. Mivel Belgium trónöröklési szabályai 10 évvel ezelőtt megváltoztak, így ő lesz Belgium első királynője. A fiatal trónörökös szeret síelni, teniszezni, búvárkodni, túrázni, zenét hallgatni, főzni, a barátaival lenni. A hercegnő beszél hollandul, franciául és angolul.

5, Keresztély dán királyi herceg, Dánia

Keresztély dán királyi herceg dánul: Christian Valdemar Henri John 2005. októberében született, ami azt jelenti, hogy hamarosan betölti 15. életévét. Frigyes dán koronaherceg legidősebb fia, aki apja után lesz Dánia uralkodója. Érdekes tény, hogy a 16. századtól fogva Dániában az uralkodó családok elsőszülött gyermekét Keresztélynek vagy Frigyesnek nevezik el.

6, Jakab monacói trónörökös, Monaco

Jakab herceg teljes nevén: Jacques Honoré Rainier 2014. december 10-én született, vagyis idén ünnepli 6. születésnapját. A hercegnek van egy ikertestvére, Gabriella hercegnő, aki 2 perccel idősebb nála. Ez azonban mit sem számít, mert a monacói trónöröklési szabályok szerint Jakabot illeti a trón.

 

 

 

 

7, Moulay Hassan marokkói herceg, Marokkó

Moulay Hassan 2003-ban született, Mohanned király legidősebb gyermekeként, ami azt jelenti, hogy apja után ő a trón jogos örököse. Még az idén a herceg elvégezte a középiskolát és közgazdasági valamint társadalomtudományi nemzetközi érettségit szerzett. Beszél arabul, franciául, angolul és spanyolul is. A herceget a repüléssel kapcsolatos információk érdeklik és azt tervezi, hogy pilótának fog tanulni. A herceg még csak most szokja meg királyi feladatait, most tesz látogatásokat más országokban, próbál kommunikálni a világ vezetőivel és olykor apját képviseli.

8, Katalin Amália orániai hercegnő, Hollandia

A Holland királyi család hercegnője, Katalin Amália, aki decemberben fogja tölteni 17. éltévét. Ő a család legidősebb gyermeke, aki apját fogja követni a trónon. A hercegnő beszél hollandul, angolul és spanyolul is, szabadidejében pedig lovagol, jégkorongozik, énekel és zongorázik.

9, Ingrid Alexandra norvég hercegnő, Norvégia

Ingrid Alexandra hercegnő, Haakon norvég királyi herceg legidősebb gyermek, aki 2014-ben született. Apja után ő a második a trónöröklési sorban. Ha trónra kerül ő lesz Norvégia második királynője. A hercegnő teljesen átlagos általános iskolában tanult, de később angol nyelvű magániskolába íratták, így nem csoda, hogy folyékonyan beszél angolul. A leendő norvég királynő érdeklődik a környezetvédelem iránt, szeret síelni, kick-boxolni és szörfözni. 2016-ban nyitottak egy szoborparkot, mely az ő nevét viseli. A szobrokat gyermekek tervezték és maga a hercegnő választja ki melyiket valósítsák meg a szobrászok.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?