Celeb / Híresség

Gáspár Evelin: Anyu nem akarta, hogy elinduljak a versenyen

Gáspár Evelin hatalmasat hajrázott a MasterChef VIP 2 döntőjében és menüsorával sikerült kivívnia a végső győzelmet.

 

 

 
 

Gáspár Evelint alaposan meglepte, amikor annak idején megcsörrent a telefonja és felkérték, induljon a MasterChef VIP 2 megmérettetésében. Saját bevallása szerint ugyanis a verseny előtt egyáltalán nem tudott főzni. Olyannyira nem, hogy édesanyját kérte meg, tanítsa meg neki az alapokat, de ennek az oktatásnak nem lett jó vége. A fiatal lány a győzelem után komoly elhatározásra jutott, megpróbál Bea asszony nyomdokain járni és önálló gasztronómiai vállalkozásba szeretne kezdeni.

 

 

 

 

 

„Szerintem a szerkesztők meg voltak győződve arról, hogy Gáspár Bea lányaként, jó lehetek a konyhában, hiszen csak ragadt rám valami mellette. Nos, én közöltem velük, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhetnek, mert olyan messze állok a főzéstől, mint Makó-Jeruzsálemtől” – kezdte nevetve a TV2 gasztroreality-jének győztese, aki azután mondott igent a felkérésre, hogy édesanyja közölte: Eszébe se jusson vállalni a kamerák előtti főzést…

„Anyu kiakadt, vagyis egyáltalán nem akarta, hogy elinduljak a versenyen. Attól tartott, hogy lejáratom őt, hiszen tisztában volt a képességeimmel, vagyis inkább annak teljes hiányával. Annyira ellenállt, hogy én már csak azért is igent mondtam. Mindössze egyetlen hétvégén tudtam készülni a versenyre, de az is rosszul sült el, mert nagyon összevesztünk a konyhában. Végül egy cukrász barátnőmmel vettük át az alapokat pár óra alatt. Gyakorlatilag némi elméleti tudással és nulla gyakorlattal álltam oda a pult mögé az első forgatási napon” – emlékezett vissza Evelin, akit mindvégig a dac hajtott a MasterChef VIP 2 forgatásai alatt.

 

 

 
 

 

 

„Nagyon meg akartam mutatni anyámnak, hogy egyáltalán nincs igaza! Az volt az elsődleges célom, hogy rácáfoljak a jóslatára, miszerint maximum két adásban leszek benne, mielőtt kiesek. A család többi tagja többet nézett ki belőlem, ők nagylelkűen három adásnyi bizalmat szavaztak nekem és ezzel ha nem is tudatosan, de adták alám a lovat”– mosolyodott el kajánul Evelin, akiben először akkor merült fel, hogy esélyes lehet a győzelemre, amikor bejutott a legjobb hat sztárszakács közé.

Onnantól már hitt magában és elszántan menetelni kezdett a cél felé. A végső lendületet a döntő napján éppen édesanyjától kapta meg egy levél formájában, aminek hatására el is sírta magát. „Leírta, hogy nagyon szorít nekem és hogy büszke rám. Bevallom elpityeredtem, ugyanakkor hatalmas lendületet adtak a sorai” – mesélte Gáspár Evelin a győzelem után. A MasterChef VIP győztese persze nem feledkezik meg két segítőjéről, Stohl Andrásról és Győrfi Pálról sem, aki fantasztikus kuktának bizonyultak a véghajrában.

„András és Pali nélkül biztosan nem sikerült volna az utolsó menüsorom. Jól jött a megfontolt férfienergia mellém. Nem mentek a saját fejük után, ahogyan azt a nők szokták és ezzel hozzásegítettek a győzelemhez, amit innen is köszönök nekik” – tette hozzá Evelin.

 

 

 
 

 

Méregdrága alapanyagból dolgozhatott

Gáspár Evelin sokat tanult önmagáról a MasterChef VIP 2 forgatásai alatt, így tisztában volt vele, hogy ha követi a kevesebb néha több elvét, esélye lehet összeállítani a győztes menüsort. Evelin előétele egy zöldborsókrémleves volt lazackaviárral és buggyantott tojással, majd egy sztékkel nyűgözte le a zsűrit, amihez fehérrépa pürét és roppanós zöldségeket kínált. A menüsor végére tartogatta azt a pohárkrémet, amit cukrász barátnőjétől tanult. „A menüm leginkább különleges eleme a csokoládés pohárkrém volt, amihez nagyon különleges és egyébként roppant drága csokoládét használtam fel. Majdnem biztos, hogy először és utoljára is a döntőben készítettem el, mivel az alapanyag százezer forint volt. Amikor elkészültem és megkóstoltam, nem hittem az ízlelőbimbóimnak. Egyszerűen mennyei lett!” – mondta Evelin.

Nem lett a főzés szerelmese

Evelin, bár rengeteget tanult a MasterChef VIP 2 ítészeitől, mégsem a séfmesterség vonzza igazán. Ő ugyanis úgy érzi, hogy inkább a cukrászat az az irány, amiben ki tudna teljesedni. „Már nem ellenségem a konyha, de azt hiszem, hogy számomra a cukrászkodás okoz igazi örömöt. Olyannyira így van ez, hogy már be is iratkoztam egy iskolába, ahol hamarosan megkapom a cukrász végzettségemet. Azután pedig tervezem, hogy megnyitom a saját üzletemet, amelyben egészséges édességeket fogok árulni. Emellett pedig arra is gondoltam, hogy egy cukrászattal foglalkozó közösségi oldalt is elindítok, itt exkluzív alapanyagokból készült torták elkészítését mutatom majd be” – mesélt terveiről Gáspár Evelin.

 

 

 

 

 

forrás: ripost.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?