Belföld, Hírek

Ma még extrém 33 fokos meleggel pusztít el minket a nyár, de aztán olyan hidegfrontot kapunk, hogy győzzük majd kiheverni

Sokat váratott magára, de június végére azért csak-csak berobban végre a nyár. A mai napon, azaz vasárnap is sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Délután zápor, zivatar inkább csak ÉNy-on és ÉK-en alakul ki. A DNy-i szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. 28 és 33 fok közötti hőség lesz.

 

 

 

 
 

Sőt a met.hu szerint ma extrém UV sugárzásra is lehet számítani, éppen ezért a naptejet lehetőség szerint ne hagyjuk otthon, ha mondjuk strandra mennénk.

Hétfő délelőtt még több órára kisüt a nap, majd déltől ÉNy elől – egy hidegfront hatására – erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél este viharossá fokozódhat. A maximum még 30 fok körül alakul, majd a front érkeztével hirtelen csökken.

Kedden a front mögött szikrázó napsütésre, pár fokkal frissebb időre van kilátás. Csapadék már nem lesz. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet – átmenetileg megszűnik a hőség.

Szerdán és csütörtökön újra erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a 30 fok körüli kánikula. Sok napsütés valószínű, csak helyi zápor, zivatar adhat felfrissülést – számolt be róla a Köpönyeg.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?