Belföld, Hírek

Durva: havazás is jöhet pénteken

A Börzsöny, Mátra és Bükk csúcsain 5 centinél is több hó hullhat.

 

 

 

 




Futószalagszerűen érkeznek a frontok a következő napokban, a szerdai hidegfrontot követően csütörtök késő este egy meleg-, majd péntek reggel egy hidegfront éri el hazánkat, szeles, csapadékos időt okozva – írja az Időkép.

Nagyobb területen elsősorban péntek hajnalban eshet, ezúttal nem csak eső, főként az ország északkeleti felén havas eső, hó is hullhat.

A talaj közelében viszont nem lesz túl hideg, kevéssel fagypont alá csak a hegycsúcsokon és a északi-északkeleti határ közelében süllyedhet a hőmérséklet, így a hó is elsősorban ezeken a tájakon maradhat meg.

A Börzsöny, Mátra és Bükk csúcsain 5 centinél is több hullhat.

Máshol a +1, +2 fokos hőmérsékletnek köszönhetően olvadni fog, csupán az intenzívebb szakaszokban alakulhat ki átmeneti vékony hólepel.

 

 

 

Napközben a csapadék elvonul, a felhőátvonulásokból már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, a hegyekben hózápor. A +3, +9 fokos csúcshőmérsékletet a viharossá fokozódó északnyugati szélben jóval alacsonyabbnak érezhetjük. Ismét nagy területen lehetnek majd 70-80, főként a

Dunántúli-középhegységben akár 90-100 km/órát elérő széllökések.

Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa a 24.hu-nak azt mondta, március első napjai is téli hangulatban telnek majd egy mediterrán ciklon miatt.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?