Belföld, Hírek

Sokkoló: két újszülött babáját is kivégezte a 23 éves, sárkeresztúri nő – döbbenetes részletek

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki két éven belül két újszülött gyermekét ölte meg.

 

 

 

 

 




A Blikk is megírta, hogy 2019. március 16-án egy 23 éves sárkeresztúri nő egy zichiújfalui házban megszülte, majd megfojtotta kisbabáját. A gyermek holttestére párjának nevelőapja bukkant rá. A nő a kihallgatása során bevallotta, 2017-ben ugyanezt tette az akkor megszült kisbabájával.

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújtott be a letartóztatásban lévő nővel szemben, akinek tetteiről részletesen is beszámolt az ügyészség az oldalán.

A vádlott 2016 őszén állapotos lett egy érdi férfitól, akivel egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. A nő nem szakította meg a terhességét, hanem valótlanul azt közölte a barátjával, hogy elvetélt. 2017. május 5-én kezdett vajúdni, majd amikor mindenki elment otthonról, megszülte a gyermekét. Ezután a csecsemőt zoknival megfojtotta, és a baba holttestet a méhlepénnyel együtt egy szemeteszsákba helyezte. A zsákot a ház előtt lévő szeméttárolóba dobta, és feltakarított maga után. Másnap a szemétszállítók a szeméttárolót kiürítették.

 

 

 

 

A terhelt 2018 elején szintén internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy férfival, akivel párkapcsolatot létesített, és teherbe esett tőle. A várandósságát a barátja és a családja elől eltitkolta. A vádlott 2019. március 16-án a hajnali órákban vajúdni kezdett, majd az udvaron lévő melléképületekhez ment, és megszülte gyermekét, akit műanyag csővel megfojtott. A baba holttestét a megszült méhlepénnyel együtt egy bevásárló kosárba tette, a szülés során keletkezett vérfoltot egy bútorlappal lefedte, majd visszatért a házba. A hátrahagyott csecsemőt a vádlott barátjának nevelőapja találta meg, aki a mentőket értesítette.

A kisbabák halálának közvetlen oka mindkét esetben fulladás volt.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, valamint letartóztatásának az ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?