Celeb / Híresség

100 milliónál is többet bukhatott Hosszú Katinka a koronavírus-járvány miatt

Az úszónő rengeteg pénzt úszott össze tavaly a versenyeken, idén pedig akár sokkal többet is kaszálhatott volna, ha nincs a járvány.

 

 

 




 

elentős bevételtől esett el Hosszú Katinka az utóbbi hónapokban, mivel a koronavírus-járvány miatt az összes nemzetközi úszóversenyt lemondták.

Nem titok, hogy az olimpiai bajnok úszónő a jó eredményeiért nemcsak érmet, de pénzt is kap a legnívósabb és a pénzdíjas versenyeken. A kétévente megrendezett világbajnokságon például 20 ezer amerikai dollárt (~6,2 millió forint) adnak egy aranyéremért, egy új világcsúcsért pedig 30 ezret (~9,3 millió forint).

24.hu kiszámolta, mennyi pénzt bukhatott el Hosszú Katinka eddig idén, ehhez pedig a 2019-ben elért legjobb eredményeit és az azokért kapott jutalmat vették alapul.

E szerint az úszónő – a tavalyi FINA rövidpályás világkupa-sorozat hat állomásán összesen 210 ezer dollárt, azaz nagyjából 65 millió forintnyi bónuszt kapott,

– a 2019-es FINA Bajnokok Sorozatában szerzett eredményei 124 500 dollárt, vagyis 38,5 millió forintot értek,

 

 

– a tavalyi dél-koreai úszó világbajnokságon 40 200 dollárt, azaz 12 millió forintot tehetett zsebre,

-az International Swimming League (ISL) 2019-es sorozatában pedig 24 800 dollárt, vagyis 7,6 millió forintot nyert.

A portál számításai szerint ha Katinka megismételte volna a tavalyi eredményeit, a világbajnokságon szerzett eredményeiért járó prémiumot (mivel idén nem rendeztek volna világbajnokságot, Európa-bajnokságot viszont igen, ráadásul Budapesten)

359 ezer dollárt, azaz közel 115 millió forintot keresett volna idén, erről azonban most le kell mondania. Ebben ráadásul nincs benne az idénről jövőre halasztott tokiói olimpia, amelyen szintén jelentős pénzösszegekhez juthatott volna jó eredmények esetén.

Bár az Iron Lady nyilvánvalóan sajnálja, hogy most nem versenyezhet, és az olimpián sem mutathatja meg, mit tud, de a közösségi oldala alapján élvezi, hogy most több ideje van magára és a szeretteire. Párjával is sokat tud együtt lenni, sőt már egy közös kedvencük is van.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?