Celeb / Híresség

Kim Dzsongun titokzatos felesége: a 29 éves szépség szigorú szabályok között él

Kim Dzsongun felesége számos alkalommal megjelent már a nyilvánosság előtt, mégis igen keveset tudni róla.

 

 

 

 




A rettegett észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt az egész világ ismeri, feleségéről azonban jóval kevesebb szó esik. Pedig számos alkalommal lehetett látni férje mellett a nyilvános eseményeken, mégis sok rejtély övezi.

Ri Szoldzsut először 2012-ben látták mellette, ekkor még csak egy titokzatos nőként élt a köztudatban, és a legtöbben azt hitték róla, hogy az egyik rokona lehet. Akkor júliusban viszont hivatalosan is bejelentették, hogy ő Kim Dzsongun felesége, ám a hozzáértők úgy vélik, akkor már három éve házasok voltak. De ki is ez a hölgy? Honnan jött, és milyen élete lehet? Bár még mindig keveset tudni róla, néhány dologra azonban fény derült vele kapcsolatban.

Ő Kim Dzsongun felesége

A korábbi vezetők hitveseiről szinte egyáltalán nem esett szó a történelemben és a médiában, így nem meglepő, hogy a jelenlegi diktátor párjáról sem közöltek sok mindent. Ri Szoldzsuról úgy tudják, hogy 29 éves, Michael Madden szakértő szerint pedig Észak-Korea harmadik legnagyobb városában, Csongjinben született. A Kim Ir Szen Egyetemen tanult, és 2005-ben pompomlányként szurkolt Észak-Korea csapatának az Asia Athletic Championshipen.

kim dzsongun felesege 2

 

 

 

 

 

 

 

A CNN úgy tudja, három közös gyermekük született a diktátorral: annyit vélnek biztosra, hogy egy fiuk és egy lányuk van, a harmadik, 2017-ben született kicsi neme azonban ismeretlen. A várandósságai alatt Ri Szoldzsu eltűnt a nyilvánosság elől, egyáltalán nem is lehetett látni gömbölyödő pocakkal. Ez nem is véletlen, ugyanis rengeteg szabályt kell betartania tisztelt first ladyként – ez is egy közülük.

Szigorú szabályok szerint él

Állítólag házasságuk nem a saját döntésük volt, és nem szerelmen alapul. Miután Kim Dzsongil, a diktátor apja 2008-ban stroke-ot kapott, kiadta fiának, hogy vegye feleségül Ri Szoldzsut, akit ő jelölt ki számára. A nőnek nem volt választása, muszáj volt igent mondania, azóta pedig számos kötelezettsége van, életét szigorú megkötések között éli.

Kötelező támogatnia a férjét mindenben, és kiegészítenie, hangsúlyoznia identitását. Leánykori nevéről le kellett mondania, teljesen új nevet kapott egyrészt a törvények miatt, másrészt pedig azért, hogy személye és múltja nagy része rejtve maradhasson. El kellett hagynia családját, sőt azóta nem is tarthatja rokonaival és szüleivel sem a kapcsolatot, nem találkozhat velük. Az esküvő után szintén kötelessége volt gyermeket, lehetőleg fiút, szülni, méghozzá minél hamarabb.

A diktátor feleségeként nagyon ritkán jelenhet meg férje nélkül a nyilvánosság előtt, sőt az utcára sem mehet ki. 2018-ban volt rá először példa, hogy egyedül jelent meg egy rendezvényen. Van számos olyan esemény, ahol kötelező ott lennie, ám vannak olyanok is, ahová Kim Dzsongun más nőkkel vagy egyedül érkezik – neki pedig természetesen ezt tolerálnia kell.

kim dzsongun felesege 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazi stílusikon, de a külsejébe alig van beleszólása

Ri Szoldzsu stílusát sokan dicsérik, ám az az igazság, hogy ma már nem igazán szólhat bele abba, hogy milyen a frizurája, vagy mit vesz fel. Kezdetben még ő választotta ki szettjeit, melyeket apró kitűzőkkel tett egyedibbé, mára azonban már tanácsadók vagy stylistok öltöztetik. Ruhái egyszerűek, elegánsak, és visszafogottan csinosak, szereti a külföldi divattervezők kreációit és a nőies magas sarkúkat, haját pedig általában hátrakötve vagy kontyban hordja.

A gyönyörű hölgyről egyébként úgy tudni, hogy utoljára júniusban jelent meg Kim Dzsongun oldalán Pyongyangban, azonban az, hogy a jövőben nyilvánosságra kerül-e majd róla több információ, egyelőre ugyanúgy rejtély, mint ő maga. Mivel azonban részt vett már férje nélkül is eseményen, előfordulhat, hogy a következő években még többet láthatja majd a világ.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?