Külföld

II. Erzsébet hónapokra eltűnhet a brit közéletből

Akkor tér csak vissza, ha elhárult a fertőzésveszély.

 

 

 

 

 




Egyre inkább úgy fest, hogy a britek túlvannak a járvány nehezén, és lassan megkezdik a visszatérést a normál állapotokhoz, ez azonban a The Sunday Times értesülései szerint nem azt jelenti, hogy a királynőt is egyből visszakapják.

II. Erzsébet jelenleg a Windsori kastélyba vonult vissza férjével, Fülöp herceggel a járvány elől, ezzel együtt az összes hivatalos elfoglaltságát törölték vagy halasztották. Persze van, amit így is intézni tud. Boris Johnson miniszterelnökkel például egy ideje telefonon tartják meg szokásos heti egyeztetésüket, ráadásul az elmúlt hónapokban már kétszer üzent a briteknek videóüzenetben – ám a kastélyt valószínűleg elővigyázatosságból egy ideig még nem hagyja el. Ez érthető is, hiszen továbbra sincsen ellenszer a koronavírusra, amely az időseket kifejezetten veszélyezteti, és az ő korában egy ilyen fertőzés már végzetes lehet.

A lap információi szerint a királynő hivatalos programja is azt engedi sejtetni, hogy még az sem biztos, hogy idén visszatér uralkodói kötelezettségeihez, mivel még az őszi programokon való részvételét sem erősítették meg.

Októberben például van egy tervezett látogatása Dél-Afrikába, ám egyelőre ennek a sorsa is kérdéses.

Távolmaradására utal az is, hogy idén nyárra zárva marad a Buckingham-palota, amelyre nagyjából 30 éve nem volt példa.

A királynő hagyományosan májusban tér vissza a Buckingham-palotába a windsori kikapcsolódása után, nyáron pedig a skóciai Balmoralba megy. A bennfentesek szerint most ezt a tervet a koronavírus-járvány felborítja, és addig fognak férjével a Windsori kastélyban maradni, amíg teljesen el nem hárul a vírusfenyegetés.

A belsős forrás azt mondta, hogy ezzel is példát kíván mutatni, hisz ahogy mindenhol, Nagy-Britanniában is azt tanácsolják az időseknek, amennyire csak lehet, izolálják magukat.

 

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?