Celeb / Híresség

„Míg élek, nem felejtem annak a vérfoltos matracnak a látványát” – Galambos Lajos saját kezűleg vitt új ágyat Szilágyi özvegyének – Ez fogadta a helyszínen

Négy nappal a döbbenetes gyilkosság után örömet is érzett Szilágyi István (†82) özvegye, Humenyánszky Jolán (78), akinek Galambos Lajos (59) vadonatúj fekhelyet és hűtőgépet, továbbá ágyneműt és tartós élelmiszert is adományozott.

 

 

 

 




 

Ahogy azt korábban megírtuk, a gyanú szerint a fia, Péter (49) verte halálra a régóta betegeskedő színművészt.

– Emésztett a tudat, hogy ennek a tragikusan megözvegyült asszonynak abban az ágyban kell hálnia, amelyben a férje a halálát lelte. Míg élek, nem felejtem annak a vérfoltos matracnak a látványát, de jó érzés volt látni a szemében, hogy örült, ha csak egy kicsit is. Már ezért megérte, annak pedig magam is örültem, hogy vírustesztet is tudtam szervezni neki, és hogy negatív lett – mondta a Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett zenész.

– Azért jöttünk, hogy bizonyossága legyen, hogy emiatt feleslegesen ne izguljon, és az előszűrő gyorsteszt nem mutatott ki koronavírusos fertőzést. Zaklatottnak tűnik, ami érthető, de amikor elmondtuk neki, nem fertőzött, megnyugvással fogadta a jó hírt – tájékoztatott dr. Sárközy Dániel fogorvos, aki a fivérével saját költségen szerezte be a mintavételhez szükséges felszerelést.

Lajcsi saját kezűleg, illetve Bánfi Szabolcs (30) önkéntes segítővel vitte be az ágyat a lepusztult házba.

– Most voltam először gyilkosság helyszínén… Néhány hónapja jártam itt, és akkor még Pityi bácsi fogadott. Felfogni sem tudom a történteket – csóválta a fejét Lajcsi, aki becslésünk szerint százezer forintnál is többet költött az adományokra.

– Kávét, tejet és desszertet is hoztam, mert tudom, azt tetszik szeretni. Szeretném, ha tudná, a jövőben is számíthat rám – magyarázta Lajcsi az özvegynek, aki egyenként szemrevételezte az érkező holmikat.

 




 

 

– Megőriztük az adventi koszorút, amit akkor hozott… Jaj, de szép ez a hűtő! Az ágyat is köszönöm szépen – hálálkodott könnyeit nyeldesve Jolika néni. – Nagyon örültem, amikor megtudtam, Lajcsi megint eljön. Pár hónapig nem lesz gondom élelmiszerre. Jaj, istenem! Borzasztó, ami történt. Van altatóm és nyugtatóm, ezek nélkül nem tudok aludni. Jólesik, hogy az emberek törődnek velem, gondolnak rám, jót tesz a lelkemnek.

Nyilvános temetése lesz

A Baptista Szeretetszolgálat két hónapja rendszeresen látogatja a segítségre szoruló családot, és a gyilkosság óta felügyelete intenzívebbé vált.

– Intézzük a takarítást, a mosást, ha kell, fát is vágunk, az udvart is rendben tartjuk és ételt hozunk – magyarázta Baricz Dezső, a szervezet programigazgatója, aki hivatalos meghatalmazottként a temetést intézi, és mindennap ránéz az özvegyre. – A Győri Nemzeti Színház a saját halottjának tekinti István bácsit, de Budapesten lesz eltemetve. Nyilvános búcsúztatást tervezünk, és ugyan Jolika koporsós temetést szeretett volna, hamvasztás lesz.

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?