Celeb / Híresség

„Én már csak búcsúzkodom” – Pásztor Erzsi tisztában van azzal, hogy mindenkinek lejár az ideje egyszer

Budapest — Be kell látni, hogy az ember szervezete egy idő után már nem úgy viselkedik, ahogy a szíve és az agya szeretné – vallja Pásztor Erzsi.

 

 

 

 


A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő tudja, idővel eljön a pillanat, amikor hátat kell fordítania a színpadnak, sőt, egyszer az életnek is.

Hogyan telnek a napjai mostanában?

Pásztor Erzsi: Próbálok egy darabot, Fergeteges látogatás a címe, és remélem, el tudjuk majd játszani. Decemberben már szerettük volna, de ez a fránya vírus közbeszólt. Nagyon szerettem volna már akkor színpadra állni vele, mert el kell mondanom, ez már nekem amolyan búcsúféle.

Tessék?

P. E.: Igen, én már csak búcsúzkodom…

Otthagyja a színpadot?

P. E.: Ha Isten is úgy akarja, akkor szeptemberben 85 leszek, de azt is ki kell mondani, kisebb csoda az, hogy én ebben a korban még játszhatok, mi több, a lábamon állok!

Pedig nagyon fittnek tűnik!

P. E.: Azért már nem megy úgy minden, mint régen. Már nem bírom azt a tempót, mint korábban, hamarabb elfáradok. Az agyam még lendületben van, de a testem már nem úgy reagál, mint régen, és ez néha még fáj is.

Szeretne visszább venni?

P. E.: Igen. Persze, nem bírok munka nélkül létezni, de szívesen adnám át a stafétát. Sokszor, amikor elfáradok, pörölök magammal, hogy mit akarsz már, Erzsi, 100 éves vagy, minek ez neked! Ott vannak a fiatalok, hagyd őket dolgozni!

De hát a közönség imádja és akarják látni a színpadon!

P. E.: Szerencsére nekem megadatott sok minden, azt tapasztalom, hogy a közönség szeret, és ez a legfontosabb. De őket meg is kell tisztelni azzal, hogy az ember a maximumot adja. Mostantól már minden szerepet úgy kell eljátszanom, mintha az lenne az utolsó, hogy az emberekben az maradjon meg, milyen jó volt látni engem, ne az, hogy esetleg „rottyon voltam”.

Hogyan töltötte a színpad nélküli hónapokat?

P. E.: Mondogattam a szerepeimet, sőt végiggondoltam a régi darabokat is. Meglepődtem, hogy negyven-ötven évvel ezelőtti szövegek nagy részét is tudtam. Emellett rengeteg keresztrejtvényt fejtettem és megkerestem régi kollégákat, de például még az öltöztetőket, fodrászokat is, akikkel korábban együtt dolgoztam, szerettem volna tudni, jól vannak-e. És sokat beszélgettem Kossuthtal (a Kossuth-díjjal járó szobrocska – a szerk.), neki mindig volt véleménye az adott napról. (nevet)

Nem használ internetet

A színésznő tisztában van azzal, hogy a Szomszédok című teleregényben megismert Janka néni karakterével az elmúlt években a magyar mémek egyik királynője lett, de azt is hozzátette, nem ismeri azokat.

– Nekem nincs internetem, de tudom, hogy léteznek ezek a dolgok, amelyet egyébként szintén csak azt bizonyítják, hogy az emberek szeretnek – mondta Pásztor Erzsi.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?