Belföld, Hírek

Döbbenetes bűncselekmény: elloptak egy beteget egy budapesti kórházból, a holttestét tolószékben egy erdőben hagyták

Döbbenetes gaztettre derült fény: egy háromtagú banda a végletekig kihasznált egy idős embert, akinek mindenét elvették, s akit még a kórházból is „kiloptak”, hogy tovább szipolyozhassák áldozatukat, aki végül belehalt abba, hogy – a betegsége és az állapota ellenére – nem gondozták.

 

 

 

 




 

Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek három ember ellen, akik azért, hogy a pénzéből a saját megélhetésüket biztosítsák, egy időskorú, beteg férfit kihasználtak, végül annak halálát is okozva.

A vád szerint a három vádlott korábban közös albérletben lakott a cselekmény idején közel hetvenéves, mindkét lábának amputálása után tolószékbe kényszerült férfival. A bankkártyáját a vádlottak használták, igaz, abból akkor még áldozatuk eltartásáról is gondoskodtak.

Az idős ember lehetőségeihez mérten többször is megpróbált kiszabadulni, azonban a banda tagjai mindig el tudták érni, hogy a sértettet végül visszavigyék éppen aktuális közös albérletükbe, de egyre kevésbé viselték gondját. Végül a vádlottak már teljesen elhanyagolták a beteg ember addig is minimális gondozását, aki ennek következtében ismét kórházba került, ahol az állapotán sikerült javítani, illetve a vádlottaknál maradt bankkártyáját is le tudták tiltani.

Az elkövetők közül ekkor ketten – a rokonának kiadva magukat – meglátogatták a kórházban a férfit, majd azzal az indokkal, hogy kiviszik cigarettázni, kitolták, ezt követően először egy, Budapest belvárosában lévő bankfiókhoz szállították, ahol 100.000 forintot felvetettek vele a számlájáról, majd új, vidéki albérletükbe vitték.

Az albérletben azután már egyáltalán nem gondoskodtak a betegről, s mivel állapota rosszabbodása ellenére sem hívtak hozzá orvost, így az mindezek következtében elhunyt.

A halála után a vádlottak a halott férfit egyszerűen kitolták a tolószékében az albérletük közelében lévő erdőbe, majd otthagyták. Az ügyben nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség az elkövetők ellen.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?