Belföld

Százmillióból épül jégpálya Felcsútra

Az idei télen már biztosan korcsolyázhatnak Orbán Viktor szülőfalujának lakói. Százmillió forintból épül mobil jégpálya a felcsútiaknak Mészáros Lőrinc étterme mellé.

 

 

 

A szeptember végén kiírt közbeszerzést az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH nyerte meg, amely nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért egy 17×30 méteres jégpályát, 30 darab palánkot és a jégpálya fenntartásához szükséges eszközöket szállít majd, valamint gondoskodik 105 pár korcsolyáról, korcsolyaélező gépről, valamint 50, korcsolyabiztos gumiszőnyegről is.

Egy pontosan ugyanekkora jégpálya már tavaly is készült Felcsúton, ám volt vele némi gond.

„Tavaly ugyanis a felcsúti turisztikai komplexumban felállítottak egy jégpályát úgy, hogy az az eredeti közbeszerzési dokumentumokban nem szerepelt. Végül az Átlátszó oknyomozó portál derítette ki, hogy Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. bérelte a jégpályát a falu számára ajándékként azzal a feltétellel, hogy azt a falu üzemelteti majd. Felcsút el is fogadta az ajánlatot, nem sokkal később mégis kiírtak egy közbeszerzést a jégpálya megépítésére. Egyetlen ajánlat érkezett, az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH-é, ám mivel egy űrlapot nem jól töltöttek ki, érvénytelenítették az eljárást” – emlékeztetett az rtl.hu.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?