Belföld

Apokaliptikus hangulatot idéző felvételek: így néz ki az üres Budapest a koronavírus idején

Néhány nappal ezelőtt már megosztottunk egy galériát, amin bemutatjuk, hogy mennyire kiürült a város, ám azóta az apokaliptikus hangulat csak fokozódott.

 

 

 

  

Aki csak teheti tényleg az otthonában marad, ugyanis ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy lassítsuk és megszüntessük a koronavírus-járvány terjedését.

A kormány által hozott intézkedések nyilvánvalóan nem véletlenek, hiszen okkal döntöttek az iskolák bezárása és a határ zárak mellett. Mára már egyre több munkáltató látta be, hogy dolgozóik védelmében be kell vezessék a tartós otthoni munkavégzést, így már számos cég munkavállalói home office-ból látják a feladataikat.

Ennek ellenére sokan – jelentős arányban idősek – még mindig mászkálnak az utcákon. Az operatív törzs mindennapi sajtótájékoztatóján nem győzik hangsúlyozni, hogy a 60 feletti korosztály milyen veszélyeknek van kitéve, hiszen az ő szervezetük, gyengülő immunrendszerük nem tudja felvenni úgy a harcot a vírussal, mint egy erős, fiatal emberé.

Ennek ellenére a lenti videók tanúsága szerint szerencsére egyre többen értik meg, hogy most tényleg nincs más választás, mint otthon maradni, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta, ez most valóban az összefogás ideje.

 

 
 

 


 

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?