Belföld, Hírek

Koronavírus: ezrek rohamozták meg a Balatont – Siófok polgármestere nyílt levélben üzent, hogy ne jöjjenek

A koronavírus-járvány miatt megrohamozták balatoni nyaralóikat az ingatlantulajdonosok, ezért Siófok polgármestere nyílt levelet tett közzé, amelyben arra kéri a leköltözött embereket, maradjanak otthon.

 

 

 

 
 

Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön” – írta levelében dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, hozzátéve ezzel is csökkentik annak az esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, további gócpontokat hoznak létre. „Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét” – figyelmeztetett a polgármester.

A 444.hu ezzel kapcsolatban megtudta, a Siófokon tapasztaltak nem egyedi esetet mutatnak be. Több olvasójuk ugyanis azt jelezte, hogy a Balaton-parti városokban az elmúlt hétvége során olyan szintre növekedett a forgalom, akár a normál, tavaszi hétvégéken. A leköltözők viszont izoláció és elzárkózás helyett megtöltötték a helyi cukrászdákat, éttermeket és játszótereket.

A 2100 lakosú Csopak polgármestere, Ambrus Tibor is hasonlóról számolt be: az elmúlt napokban megduplázódott a lakosság száma, amivel mindaddig nem lenne probléma, amíg a leköltözők betartják a biztonsági előírásokat. Ambrus szerint azonban az eddigi tapasztalatok nem ezt mutatják.

 

 

 

 

 

A csopaki helyzetről bővebben a Veszprém TV számolt be:


 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?