Celeb / Híresség

„A túlélésre játszom” – Détár Enikő munka nélkül maradt, akár takarítást is vállalna

Miután bezártak a színházak, számos színész és színésznő marad munka nélkül az elkövetkezendő időben. Détár Enikő azonban nem habozna civil munkát vállalni.

 

 

 

 




 

Idős emberek vagy betegek gondozását, segítését, de takarítást is szívesen vállalna az 56 éves színésznő. Mivel vállalkozóként vállalja el színészi munkáit, ezért nincs fix jövedelme. Így ebben a rendkívüli helyzetben akár az is előfordulhat, hogy jövedelem nélkül marad.

Vállalkozóként dolgozom, így kizárólag a fellépéseim után ka­pok pénzt, nincs fix jövedelmem, havi apanázsom. Most minden bevételemtől elestem, a színházi szere­peimtől, a Dívás-fellépéseimtől, egyedül egy kisebb szinkronmunkám maradt, de ha a stúdióban is lehúzzák a rolót, csak idő kérdése, és teljesen legatyásodom” – kezdte a Borsnak Détár Enikő.

Ugyan nem ez lenne az első alkalom, hogy fel kell találnia magát, ezért nincs elkeseredve és szívesen vállalna képesítés nélkül is civil munkákat. Emellett pedig szerencsésnek tarja magát, hiszen a tartalékaiból akár hónapig is ellenének férjével.

„Takarítást, autómosást, fűnyírást, betegápolást simán végeznék. Utóbbit volt alkalmam az édesanyám mellett megtanulni, úgyhogy nem okozna gondot a pelenkázás, a fürdetés. Képesítés nélkül is helyt tudnék állni. Nem ez lenne az első, hogy civil munkát vállalok. Anno, amikor kezdő színészként a kajára sem volt elég a gázsim, butikokba szállítottam a ruhákat. Időnként ugyan megalázónak éreztem, de mindenesetre érdekes tapasztalás volt. Már akkor megtanultam, hogy több lábon kell állni, illetve tartalékolni kell, mert sosem lehet tudni, mit hoz a holnap. Óriási szerencsém van, hogy most, ebben a bizonytalan helyzetben van mihez nyúlnom, talán két-három hónapig kitart a félretett pénzem, de azután fogalmam sincs, hogy miből fogok élni. A túlélésre játszom” – árulta el a színésznő, aki azt is hozzátette, számára az is nagyon fontos, hogy segíteni tudjon azon a barátain, akik még nála is rosszabb helyzetbe kerültek.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?