Egyéb

Álommunka: több mint félmilliót kaphatsz azért, hogy 15 napig megfigyelhessék, hogy alszol

A kiválasztott jelentkező meg is kaphatja az eredményeit, ráadásul elég szép összegért alhat két hétig.

 

 

 

 

 




A hétalvók vagy a több pihenésre vágyók számára álommunkát kínál egy brit cég. Olyan jelentkezőt keresnek, akinek két hétig annyi dolga lesz, hogy aludjon, cserébe pedig magyar szemmel nézve busás fizetést kaphat.

A Hillarys főleg függönyöket, sötétítőket és spalettákat árul, most pedig azt szeretnék megvizsgálni, hogy hogyan befolyásolják az emberek pihenését a fény- és a hanghatások. Ehhez kell nekik egy olyan tesztalany, akit megfigyelhetnek, miközben alszik.

Aki elnyeri ezt a lehetőséget, a Hillarys nottinghami irodáiban töltheti az éjszakáit két héten keresztül úgy, hogy egy vizsgáló eszközt helyeznek a fejére, ami adatokat küld arról, hogyan hatnak a különböző fény- és hanghatások a pihenésére. Például mennyivel alszik jobban, ha teljesen besötétítik a helyiséget, ha valamennyi fény beszűrődik, vagy ha hangokkal zavarják meg a csendet.

 

 

 

 

Amint felébred, ki kell töltenie egy kérdőívet, hogy a személyes tapasztalatokból is okosodjon a cég.

A teszt 15 napig tart, a végén pedig a tesztalany megkaphatja az eredményeit, sőt 1400 fontos, azaz több mint 500 ezer forintos fizetést adnak a szolgálataiért, amellett, hogy minden költségét állják két hétig.

A cég lakberendezési szakértője szerint ez tudományos szempontból is egy remek kísérlet, ráadásul még a saját termékeiket is tesztelhetik. Szerinte az alvás rendkívül fontos, sokan viszont nem is tudják, milyen sokban befolyásolja a pihenés minőségét az, hogy például mennyi fény szűrődik be a szobába, miközben alszunk.

Az álommunkára április 9. éjfélig lehet jelentkezni ezen az oldalon.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?