Hírek, Külföld

Putyin terve: ezt az országot támadnák meg először, ha kitörne a harmadik világháború

Riasztó kijelentéseket tett a moszkvai védelmi bizottság egyik képviselője. A politikus az orosz állami televízió vendége volt, amikor Putyin NATO balti szövetségesei elleni totális inváziós tervét ismertette. A beszélgetés egy adott pontján vázolta azt is, hogy ha kitörne a harmadik világháború, pontosan melyik nyugat-európai fővárosra támadnának az oroszok.

 

 

Andrej Guruljov, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese szerint London lesz az első stratégiai NATO-célpont, amelyet orosz rakéták találnak el, ha kitör a harmadik világháború.

Guruljov, egykori katonai parancsnok kijelentette: „Az ellenség műholdjainak teljes csoportját megsemmisítjük az első légi hadművelet során. Senkit nem fog érdekelni, hogy amerikaiak vagy britek, mindannyiukat a NATO-nak tekintenénk.”

A politikus, aki a Putyin-barát Egységes Oroszország párt tagja végezetül aláhúzta: „Másodszor, mindenhol és 100 százalékosan mérsékeljük a teljes rakétavédelmi rendszert. Harmadszor, biztosan nem Varsóból, Párizsból vagy Berlinből indulunk ki. Az első találat London lesz”.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?