Belföld

“Orbán rákapott a rendeleti kormányzásra, mint a drogra” – Napirenden a kormányfő teljhatalma!

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szólalt fel az Országházban amiatt, hogy a kormány újabb 180 nappal meg akarja hosszabbítani a veszélyhelyzeti kormányzást – szerinte ezt a javaslatot épeszű ember nem tudja támogatni!

Az ellenzéki politikus beszédében kiemeli, hogy a magyar országgyűlés az előterjesztett javaslattal gyakorlatilag lemond a kizárólagos törvényalkotási jogáról, és azt áthelyezi egyetlen ember – papíron egy testület – kezébe.

Harangozó kifogásolta, hogy egyetlen kormánytag sem volt jelen a veszélyhelyzeti kormányzás meghosszabbításáról szóló parlamenti vitán, bebizonyítva azt a képviselőknek: “tényleg akkora baj van már megint, még mindig, hogy szükség van arra, hogy este tízkor egy rendelettel Orbán Viktor átírhasson bármit ebben az országban”.

A kormány ugyanis azt javasolja az országgyűlésnek, hogy a veszélyhelyzetet további 180 napban hosszabbítsák meg,

 

EZZEL PEDIG MAGYARORSZÁGON TÖBB MINT KÉT ÉVE MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL TART A VESZÉLYHELYZET, VALAMINT A KORMÁNY RENDELETI JOGALKOTÁSA IS!

A kormány három fontos dolgot emelt ki, amiért szerintük szükséges a veszélyhelyzeti kormányzás meghosszabbítása:

  • a szomszédban dúló orosz-ukrán háború,
  • az infláció és a gazdasági válság elleni harc,
  • valamint a humanitárius katasztrófa kezelése.

Harangozó szerint a kormánynak szégyenkeznie kellene az első két pont említése kapcsán, ugyanis hiába kormányoztak eddig is rendeleti úton, sikerült Európa legnagyobb inflációját összehozniuk.


Az inflációt és gazdasági válságot rendeleti úton nem fogják tudni letörni,

AHHOZ NORMÁLIS POLITIKÁT, NORMÁLIS SZÖVETSÉGI POLITIKÁT ÉS GAZDASÁGPOLITIKÁT KELLENE CSINÁLNI

– tette hozzá Harangozó Tamás, aki szerint a humanitárius veszélyhelyzet sem igazán állja meg a helyét, ugyanis míg Lengyelország 1,6 millió menekültet lát el, addig Magyarországon csupán néhány tizezren maradtak életvitelszerűen.

Ezeket a problémákat a kormány meg tudná oldani a normál felhatalmazási jogkörén belül is – véli Harangozó, csakhogy szerinte

ORBÁN RÁKAPOTT A RENDELETI KORMÁNYZÁSRA, MINT A DROGRA ÉS NEM TUDJA ELENGEDNI!

A kormány ráadásul a kapott felhatalmazásával nem is az említett problémák megoldására törekszik, hanem például olyan rendeleteket hoztak, mely megkönnyítette a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusok azonnali hatállyal való felmentését!
Ennek az orosz-ukrán háborúhoz, az inflációhoz, a gazdasági válsághoz és a humanitárius katasztrófához semmi köze, így akár mondhatnánk azt is, hogy a kormány visszaélt a kapott felhatalmazásával!

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?