Celeb / Híresség

Vajna Tímea háborog: az interneten árulják sokszoros áron Andy Vajna nemrégiben elárverezett holmijait

Budapest — Egy internetes aukciós oldalon, az e-Bayen kötöttek ki – ráadásul sokszoros áron – azok a bőrkötéses forgatókönyvek, amelyeket szombat délután árvereztek el a Nagyházi Galériában.

 

 
Az özvegyet, Vajna Tímeát (37) felháborítja a magyar leleményesség. – Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat – nyilatkozta a Blikknek Tímea, aki az aukción nem tudott részt venni, mert Los Angelesben kezdett új életet.

„Néhány valódi ritkaság!” – így kezdi azoknak a forgatókönyveknek a leírását a hirdető, aki szinte potom összegért jutott hozzá öt forgatókönyvhöz. Az 1995-ös A skarlát betű díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az e-Bayen pedig több mint fél millióért próbálnak rajta túladni. Fent van még a neten a Hajszál híján, a Reneszánsz ember, a Jákob lajtorjái és A hold hegyei is – szintén nyereségesen ahhoz képest, ahogy az aukción hozzájutottak.

 

 

Egyesek szerint nem ez az egyetlen fájó pontja az árverésnek, Andy Vajna limitált szériás Bentley-je áron alul, 15 millió forintért kelt el, és a Munkácsy-tanulmány sem mozgatta meg különösebben a tömeget, kikiáltási áron, 28 millió forintért ment el, de legalább megvették, nem úgy, mint a Rambo-filmek ikonikus késeit, amelyekre csak tévedésből licitáltak.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?