Celeb / Híresség

Elhunyt Terry Black – Szívműtétje után egy müncheni kórházban érte a halál

Ma délután egy müncheni kórházban elhunyt Terry Black.

 

 

 

 
Ma délután egy müncheni kórházban elhunyt Rácz Károly, ismertebb nevén Terry Black. A hírt fia, Dániel megerősítette az AcNewsnak. Az előadóművész 71 éves volt.  Utolsó, szeptember 13-án, pénteken kelt Facebook-posztjánban egy jól sikerült szívműtétről adott hírt – írja a Bors.

Terry Black Rácz Károly Mihályként született 1947. november 22-én, Svájcban, Bázelben. Édesapja cigányprímás volt. 30 évig élt Nyugat-Németországban, és pornószínészként dolgozott több mint 150 filmben. Miután visszatért Magyarországra, megnyitotta az ország első melegbárját, a Lokált. Később a Belvárosban, a Szép utcai Darling bárt működtette.

2001-ben örökbefogadott egy kisfiút, Dánielt, majd 2005-ben egy kislányt. Előbbi most 18, utóbbi 15 éves. 2016 óta Münchenben élt két gyerekével.

Terry Black nyolc évig volt az elnöke a Szabad Szabadság Pártnak. 2009-ben elindult európai parlamenti választásokon a Magyarországi Kisebbségek Pártja jelöltjeként. 2010-ben az MSZP színeiben indult jelöltként Tököl egyik választókerületében – olvasható a Wikipédián.

 

 

 

 

 

 

Az ismert művész 2015-ben átesett egy infarktuson, ezt követően pacemakert kapott. Kétszer diagnosztizálták mellrákkal, megküzdött a tüdőrákkal és a végbélrákkal. 2017 augusztusában árulta el a Blikknek, hogy áttétes tüdőrákot diagnosztizáltak nála az orvosok.

– Áttétes a rák, a csontban is áttétet képez, ezzel már nem tudnak mit kezdeni! Minek műtsenek meg? Semmi értelme. Négy rákot már túléltem, azok külön voltak, ki lehetett operálni, ezt már nem, vége a dalnak – mondta akkor.

Végül mégis felvette a harcot a rákkal, és 2018 januárjában arról számolt be a lapnak, hogy sikeres volt a kemoterápia, így februárban megoperálhatják, pontosabban a műtéti beavatkozás helyett egy új technológiával kezelik. Úgy tervezte, amint átesett a beavatkozáson, lezárja előadóművészi pályafutását.

– Állítólag ez olyan eljárás, amely után két-három nappal akár szaladhatok is. Ami nem lenne baj, ugyanis turnézni indulok Németországban, Svájcban és Ausztriában. Búcsúkoncertek lesznek ezek, mert úgy érzem, eleget álltam már színpadon. Nem kell megvárni, míg az ember leszédül a pódiumról – nyilatkozta a Blikknek.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?