Celeb / Híresség, Érdekes

10 híresség osztotta meg gondolatait arról, miért döntöttek a gyermektelenség mellett

A gyermekvállalásról szóló döntés nagyon személyes kérdés. De a reflektorfényben való szereplés azt jelenti, hogy a hírességeket gyakran kérdezik arról, hogy tervezik-e, hogy anyák lesznek. Ezek az erős és sikeres nők pedig kihasználták híresség státuszukat, hogy beszéljenek arról, miért döntöttek a gyermektelenség mellett. Mi csodáljuk ezeket a nőket és a döntésükkel kapcsolatos őszinteségüket.

 

 

 

1. Jennifer Aniston

A Jóbarátok sztárja nyílt levelet írt, amelyben kifejtette gondolatait a gyermektelenségről. “Nem kell házasnak vagy anyának lennünk ahhoz, hogy teljesek legyünk. Teljesek vagyunk társsal és társ nélkül, gyerekkel, vagy anélkül is” – írta. “Igen, lehet, hogy egy nap anya leszek. De nem azért törekszem az anyaságra, mert valamilyen módon hiányosnak érzem magam” – tette hozzá.

2. Betty White

A legendás színésznő, akit gyakran neveznek Amerika nagymamájának, a való életben nem nagymama. “Szeretem a gyerekeket” – mondta. “Az egyetlen probléma a gyerekekkel az, hogy felnőve emberekké válnak, és én egyszerűen jobban szeretem az állatokat, mint az embereket. Ez ilyen egyszerű.”

3. Miley Cyrus

A színésznő és énekesnő nem érzi úgy, hogy más elvárásainak kellene megfelelnie. “Elvárják tőlünk, hogy népesítsük be a bolygót. Ha nem akarsz gyereket, az emberek sajnálnak téged” – mondta. Cyrus elárulta, hogy törődik a környezettel, és a döntése, hogy nem vállal gyermeket részben ezen alapul: “Amíg nem érzem úgy, hogy a gyerekem egy olyan bolygón élhet, ahol halak vannak a vízben, addig nem hozok még egy embert a világra”.


4. Sarah Paulson

A Ratched sztárja úgy véli, nehéz lenne neki a színészetnek és az anyaságnak szentelni az idejét. “Nem akarok szétszakadni” – mondja Paulson. “Nem akarok a gyermekemre nézni, és azt mondani, hogy ‘Te vagy a legkülönlegesebb dolog, ami valaha történt velem, de egyben a halálos ítélet is’. Nehéz volt anyámnak mindenhol ott lenni, eljönni az iskolai előadásra, és megélhetést biztosítani”. Bár a színésznő soha nem akart saját gyermeket, a képernyőn játszott karakterekre úgy gondol, mint a gyermekeire.

5. Tracee Ellis Ross

A díjnyertes színésznő szerint óriási a nőkre nehezedő társadalmi nyomás. “Nagyon érdekes nőnek lenni, és elérni a 45 éves kort, és nem megházasodni, és nem vállalni gyereket. Visszatekintek és elgondolkodom azon, hogy mennyiszer mondják nekünk, hogy ez a 2 cél: a kiválasztottság és a gyerekvállalás az, ami méltóvá tesz” – mondta. Ross elismeri, hogy eltartott egy darabig, mire rájött, hogy az élete valójában az övé, és hogy csak rajta múlik, hogyan éli azt.

6. Helen Mirren

Az Oscar-díjas színésznő azt mondja, sosem gondolta, hogy az anyaság a végzete. “Soha nem éreztem, hogy szükségem lenne egy gyerekre, és soha nem éreztem a hiányát. Mindig is a munkámat helyeztem mindenek elé” – mondta. Azt azonban bevallja, hogy egy bizonyos film miatt kicsit kételkedett a döntésében: “Amikor megnéztem a Vásott szülők című filmet, körülbelül 20 percig zokogtam. Azért zokogtam, mert elvesztettem [a szülőség lehetőségét], és amiatt, hogy én ezt soha nem éltem át.”

7. Sarah Silverman

A színésznő és stand-up komikus a Twitteren magyarázta el, miért döntött úgy, hogy nem vállal gyereket. “Komikusként, aki mindig dolgozik és úton van, döntenem kellett az anyaság és a legteljesebb életem élése között, és az utóbbit választottam” – írta.

 

 

 

 

8. Lily Tomlin

A Grace és Frankie sztárját 1973-ban kérdezték meg először, hogy szeretne-e gyereket. “Nőként még azt mondani is nehéz volt, hogy nem feltétlenül akarsz gyereket vállalni vagy bármilyen hagyományos szerepet eljátszani. De még egy ilyen nyilvános nyilatkozatot is elég nehéz volt akkoriban megtenni” – mondta. A 81 éves színésznő soha nem bánta meg a döntését: “Örülök, hogy nincs gyerekem. Nagyon szeretem a gyerekeket, de nem lett volna hely az életemben, hogy gyerekeket neveljek”.

9. Dolly Parton

Bár a legendás énekesnő fiatalon ment férjhez, sosem gondolta, hogy anyának lett teremtve, és testvérei gyermekeit ugyanúgy szereti, mintha a sajátjai lennének. “Gyakran gondolok arra, hogy egyszerűen nem nekem szánták, hogy gyerekeim legyenek, így mindenki gyerekei az enyémek lehetnek” – mondja. Parton bevallja, hogy mindig is könnyű volt számára a gyerekekkel való kapcsolatteremtés: “Olyan vagyok, mint egy rajzfilmfigura – a hangom vékony, és olyan izgága kis ember vagyok, mint ők! Nagyon gyerekes vagyok ilyen szempontból”.

10. Allison Janney

Az Oscar-díjas színésznő a tévé egyik leghíresebb anyukáját alakította egy sikeres sitcomban, de úgy döntött, hogy soha nem házasodik meg és nem vállal gyereket. “Soha nem voltam igazán biztos benne, hogy akarok gyereket. Inkább bánnám, hogy nincs gyerekem, mint hogy legyen gyerekem, és aztán bánjam meg” – mondta.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?