Celeb / Híresség

Fodor Zsóka megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét

A színésznőn kívül több művész, orvos, tudós, történész, oktató, sportoló és népművész is állami kitüntetéseket vehetett át.

 

 

 




Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Kásler Miklós ünnepi beszédében azt mondta, hogy a kitüntetettek a természetet, az élővilágot, az embert, a gondolatokat, a művészeteket tanulmányozták és új utakat, megközelítéseket találtak „a gondolatok birodalmában”, a tudományokban, valamint a kultúrában.




A miniszter a magyar nemzet és a kormány nevében megköszönte a hetvenöt díjazottnak a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységét.

Az ünnepségen Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Középkereszt, valamint Népművészet Mestere és Népművészet Ifjú mestere elismeréseket adtak át.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?