Sport

Mintha Eric, az angolna tért volna vissza: a verseny rajtja előtt belebukott a vízbe egy úszónő

A szintén egyenlítői-guineai versenyző ezzel ki is záratta magát az előfutamából a vizes vb-n.

 

 

 

Nagyot bakizott a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságon egy úszónő, aki még a rajt előtt beesett a medencébe, ezzel ki is záratta magát a versenyéből.

A látottak a vizes vébét közvetítő M4 Sport riportereit Eric, az angolna, azaz Eric Moussambani Malonga legendás versenyzésére emlékeztették. Aki esetleg nem tudná, ő volt az az egyenlítői-guineai úszó, aki a 2000-es sydney-i olimpián részt vett a 100 méteres gyorsúszás egyik futamában, de nem a gyorsaságával, éppen ellenkezőleg: döbbenetes lassúságával vívta ki a szurkolók és a tévék előtt ülő közönség rokonszenvét.

Videó:




https://www.facebook.com/figyuzz.ide/videos/299962420681873/

Az afrikai úszó ugyanis a táv vége felé már éppen hogy csak képes volt a víz felszínén maradni. Eric, az angolna – ezt a becenevet kapta az olimpián – végül minden idők leglassabb idejével, 1:52-vel, de teljesítette a távot, sőt meg is nyerte a futamot, mivel két ellenfelét hibás rajt miatt kizárták, így minden idők leglassabb idejével nyerte az előfutamot.

A lassúságának oka az volt, hogy hazájában, Egyenlítői-Guineában egyetlen 50 méteres medence sem volt, ilyet az olimpián látott először(!). Ezért érthetően hamar elfáradt, mivel korábban sosem úszott még ilyen nagy medencében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Most egy honfitársa hívta fel magára a figyelmet egy szerencsétlen hibával:

Juanita Ndong Eyenga a női 50 méteres gyorsúszás egyik előfutamán állt rajthoz, ám mielőtt még megszólalt volna az indító jelzés, az úszónő belepottyant a medencébe. Ez a baki a versenyébe került, mivel ha valaki kiugrik a rajtnál, azaz már idő előtt a medencébe ugrik, kizárják a futamból.

Az M4 Sport riporterei úgy fogalmaztak, Ndong Eyenga Eric, az Angolna után méltón folytatta az egyenlítői-guineai úszóhagyományokat.

A Facebookra felkerült videó alatt a kommentelők azonban nem ezt a bakit találták viccesnek, de az 5-ös pályán versenybe szálló úszónő nevét is.



 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?