Hírek, Sport

Erre mi szükség volt? Birkózómeze miatt hozták méltatlan helyzetbe Lőrincz Tamás olimpiai bajnokot

Talán nem pont most és nem pont ilyen formában kellett volna ennek a véleménynek hangot adni.

 

 

 

 
 

Úgy tűnik, nem mindenki tud felhőtlenül és minden hátsó gondolat nélkül örülni Lőrincz Tamás olimpiai bajnoki aranyérmének. A ceglédi sportoló a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjában nem talált legyőzőre, és pályafutása utolsó meccsén feltette a koronát pályafutására, ám valakik az öröm árnyékában inkább az általa viselt birkózómezzel vannak elfoglalva.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű Facebook-csoportban ugyanis az alábbi bejegyzés jelent meg, mely azt kifogásolja, hogy az egyik hazai cég Lőrincz Tamást ábrázoló sportkártyáján az olimpiai bajnok alsó fertálya túlságosan hangsúlyosan szerepel.

 

– Amit minden további nélkül láthatnak a gyerekek… Persze, nem a meztelenség és a test tabusítása a cél, de ez egy mégiscsak egy túró rudi reklám. Ti mit gondoltok, miközben a Hupikék törpikék tizenkettes karikát kap? – tette fel a kérdést az oldal szerzője.

Félreértés ne essék, a testszégyenítés minden formáját elítéljük, legyen szó nőről vagy férfiről, ugyanakkor azzal vitába szállnánk, hogy egy ilyen kártyán egy kisgyerek pont az olimpiai bajnok lent is passzos mezére koncentrálna. Ahogy egy kommentelő is megjegyzi:

Most nem teljesen értem, mire gondoltok. Mármint talán értem, de a gyerekeknek ez a látvány semmi. Felnőtt/tini fejjel hozhat meglepődést a szöveggel együtt, bár ha nem posztoljátok ezzel a felvezetéssel, nekem nem akadna meg a szemem rajta.

Lőrincz Tamás, miután győzött a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának döntőjében / Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egy másik hozzászóló pedig ezt írja:

„Szőrszálhasogatás amit pl. evvel a poszttal is csináltok; biztos, hogy erre van szükség? Kritikus felnőttként akartok gyerekfejjel látni és gondolkodni, de ez nem fog menni.”

Valaki pedig az egymillió forintos kérdést is feltette: “Ez egy birkózómez… Mégis milyennek kéne lennie??? Komolyan, talán az érdemeit kéne megemlíteni, mert amit a testvérével elértek, az szerintem példa nélküli. Gratulálok nekik!”.

Végezetül pedig egy remek összefoglaló arról, hogy miért is kifejezetten megalázó egy ilyen bejegyzést megosztania egy ilyen profilú oldalnak:

„Azért fáj ez a bejegyzés, mert általában egyetértek a mondandótokkal. Ha felszólalnátok a feszes ruházat ellen teljesen egyetértenék. De ilyen ritka kellemetlen helyzetbe hozni egy olimpikont egyszerűen méltatlan. Az pedig, hogy ez az oldal teret ad a viccelődésnek az állóképességről és társairól, pedig egyenesen szégyen. A durvábbakról szót sem ejtek. A helyében elsüllyednék, pedig semmi oka nincs rá! Sőt! Mi a cél, ami szentesítené ezt az eszközt? Ne legyen a kártyán? Ne hordjanak feszes ruházatot? Vagy csak ne lássák gyerekek? Mérkőzésre jöhetnek? Vízi sportokat láthatnak? Ezt most egyáltalán nem tudom hova tenni, ne haragudjatok. Nők tornadresszben azért lehetnek? Vagy azt is vegyék le a kártyákról? Ez ugyanolyan egyenlőtlenség, mint amikor a férfi felsőtest látható, de a női tabu. Még egyszer mondom, ha kollektív, többet takaró ruházat a cél, az érthető számomra, de egy olimpikont ilyen szintű támadásnak kitenni nekem nagyon nem fér bele”.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?