Celeb / Híresség

Bálint gazda 100 évesen nemzetközi hírnevet szerzett: interjút készített vele a Reuters

A kertészmérnök ebben a hónapban lesz 100 éves, de még mindig aktív és a mai napig dolgozik. A Reutersnek mesélt a munkájáról, de olyan fontos kérdésekről is, mint a klímaváltozás.

 

 

 

 

Bálint György, vagy ahogy a legtöbben ismerik Bálint gazda ebben a hónapban ünnepli 100. születésnapját. A kertészmérnökkel most a Reuters hírügynökség készített interjút.

„Bálint György, Magyarország kedvenc kertésze ebben a hónapban ünnepli a 100. születésnapját, de a tanácsaira nagyobb szükség van most, mint eddig bármikor.”

– kezdik a cikket, amelyben arról is szó van, hogy a magyar kertész hiába 100 éves, ennek ellenére a mai napig aktív, dolgozik, tanácsokat ad azoknak, akiknek szüksége van rá. Az se igazán szembetűnő, hogy telik az idő, hiszen Bálint gazda számára csak az változott, hogy ma már a Facebook-oldalán keresik meg őt, itt kap üzeneteket és nem postai úton.

 

 

 

 

„Ha visszatekintek erre a 100 évre, elmondhatom, hogy a környezet ápolása a legcsodálatosabb foglalkozás, amit egy ember kívánhat magának az életben”

– mesélte Bálint gazda a Reutersnek, aki azt is elárulta, hogy azért ilyen egészséges, aktív és vidám még 100 évesen is, mert mindig is azt csinálhatta, amit szeretett, amiben örömét lelte.

A hamarosan 100 éves Bálint gazda azt is elmondta, arra bíztat mindenkit, hogy mindenképp termesszenek saját maguknak, mert szerinte azok, akik saját maguknak termelik a zöldségeket, gyümölcsöket, többet is fogyasztanak belőlük.

Bálint gazda olyan fontos kérdésekkel is foglalkozik, mint a klímaváltozás, hiszen szerinte emiatt is fontos dolog, hogy az ember önellátó legyen.




 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?