Belföld, Hírek

Nem egyedül végezhetett a szekszárdi kislánnyal a gyilkosa: azt állítja, volt egy társa

K. Dániel szavait DNS-minta támaszthatja alá, mivel a kődarabon, amivel a gyereket ütlegelték, nem csak az ő DNS-e található.

 

 

 

Amint arról mi is beszámoltunk, kegyetlen gyilkosság kavarta fel Szekszárd mindennapjait – a 6 éves Leonettát március 8-án délután kezdték el keresni a szülei, majd több órányi kutatás után élettelen testét a házuktól nem messze lévő patakban találták meg.

A rendőrök még aznap elfogták a kislány unokatestvérét, a 19 éves K. Dánielt, akit a kihallgatása után letartóztattak.

A szakértők szerint Dániel személyiségzavarban szenved, ám unokahúga megölésekor beszámítható volt.

A fiú korábbi vallomásával ellentétben tagadja tettét és azt vallja, hogy nem volt egyedül a tragédiánál.

Mivel a kődarabon, amivel a gyermeket ütlegelték, nem csak az ő DNS-e található, ezért elképzelhető, hogy igazat mond.

Dr. Székely Gábor, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület vezető ügyvédje Dr. Vidák Aladár elnökkel, Leonetta családjának jogi képviselőjével közösen tájékoztatta a Blikket a fejleményekrő.

„A minta arra, hogy az összes, a rendszerben rögzített DNS-sel összevessék, alkalmatlan, ám egy emberével össze tudnák hasonlítani.”

A 19 éves fiú meg is nevezett egy személyt, akit korábban tanúként már kihallgattak és akkor ő maga ajánlotta fel, hogy vegyenek tőle DNS-mintát – ám erre végül nem került sor.

 

 

 

 

A Blikk szerint a feltételezett tettestárs néhány házzal arrébb lakik, ám azóta köddé vált.

„A vádirat elkészült, úgy, hogy ezt a plusz-DNS-t nem vizsgálták. Éppen ezért mindenképpen indítványozom a további nyomozást erre vonatkozóan”

– mondta Dr. Székely Gábor, aki szerint ugyan egy kamera felvételein látszik, amint a jelenlegi gyanúsított, K. Dániel unokahúgával sétált, több ösvény is vezet a patakhoz, így más ember is lehetett a helyszínen.

„K. Dániel a gyilkosság után öngyilkosságot kísérelt meg, ám ezt – a szakértő szerint – védekezésből tette, valójában nem akart meghalni”

– nyilatkozta Dr. Vidák Aladár.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?