Belföld, Hírek

Nem érte meg fia temetését Damu édesanyja – Családtagja elárulta, vele is a koronavírus végzett

Nem érhette meg fia temetését Ica néni, Damu Roland édesanyja. A 69 éves asszony hétfőn hunyta le örökre a szemét, és milyen kegyetlen a sors, a halálát éppúgy a koronavírus okozta, mint gyermekének.

 

 

Mint megírtuk, a Jóban Rosszban hányatott sorsú sztárjának szintén az egész világon elterjedt fertőzés lett a végzete, életét még a műtüdő kezelés sem menthette meg. Damu édesanyja már régóta betegeskedett, ám néhány nappal ezelőtt még semmi sem utalt a tragédiára. Úgy tudjuk, a múlt héten még otthon volt, kedélyesen beszélgetett a szeretteivel, ám amikor rosszul lett, azonnal kórházba került és hiába került lélegeztetőgépre, szervezete feladta a küzdelmet.

(A legfrissebb hírek itt)

Sajnos, néhány nap alatt elvitte őt is a Covid, nem tudták már megmenteni, pedig úgy tudom, ő is be volt oltva, csakúgy mint Roland– erősítette meg a Blikk információit az egyik családtag.

– Nem hiszem, hogy a temetésre eljött volna, de abban biztos vagyok, hogy később tiszteletét tette volna Roland sírjánál – tette hozzá a Blikknek a családtag.

Damu Roland temetése immár másfél hónapja húzódik, ám úgy tudjuk, hamarosan végre eltemethetik a színészt. Mint arról korábban már többször beszámoltunk, Damu halála után a családban igazi háború robbant ki. A koronavírus szövődményei miatt elhunyt színész gyászszertartását nagynénje, Éva és legjobb barátja, Zsolt szervezte volna, ám az asszony a saját kezébe vette az ügyintézést. Akkor úgy nyilatkozott a Blikknek, Damu még a kórházban kikötötte, szülei nem lehetnek ott a búcsúztatásán, később Zsoltot is kizárta az előkészületekből. Az édesapa sokáig küzdött az igazáért és a fia temetéséhez szükséges papírokért, hiszen azokat a kórház a nagynéninek adta ki. Most úgy érzi, végre megoldódik, hogy gyermeke megkaphassa a végtisztességet, hiszen a temetés szervezése visszakerült hozzá és Szilágyi Zsolthoz, akiknek egy nagyon kedves ismerős, Edina is segít a szervezésben.

– Nagyon örülök neki, hogy végül mégis mi szervezhetjük a fiam búcsúztatását, már ha lehet egy ilyen helyzetben egyáltalán örömről beszélni… – mondta nagyot sóhajtva Damu Rudolf. – Úgy érzem, végre győzött az igazság és a jog, megadhatom a végtisztességet a fiamnak.

– Rolandot méltó módon tudjuk végső útjára kísérni – tette hozzá a jó barát, Szilágyi Zsolt, aki azt is elárulta, a színész az egyik budapesti temető művészparcellájában nyugszik majd. – A temetésén mindenki részt vehet, aki ismerte és szerette vagy a kollégája volt. Zárt körű temetés mellett döntöttünk, hogy elkerüljük az esetleges konfliktusokat, talán így a megemlékezés méltó lehet Roland emlékéhez. Éppen ezért egy biztonsági szolgálat gondoskodik majd arról, hogy a gyászolók méltósággal búcsúzhassanak és csak azok léphessenek be a sírkertbe, akik regisztrálnak a ceremóniára.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?