Celeb / Híresség

18 hollywoodi híresség, akinek gyógyíthatatlan betegséggel kell együtt élnie

Kedvenc sztárjaink élete sokszor gondtalannak tűnhet a pénz és a siker csillogásában, pedig ezt a két dolgot félretéve valójában ők is épp olyan emberek mint mi, és ennek megfelelően épp olyan hétköznapi, sok esetben sajnos gyógyíthatatlan betegségekkel küzdenek, mint mi. Az alábbi listán 19 olyan hollywoodi hírességet gyűjtöttünk most össze, akikről talán nem is gondolnánk, de gyógyíthatatlan betegséggel kell együtt élniük.

 

 

 

 

 
Halle Berry és Tom Hanks

Ez a két világsztár több mint 20 éve cukorbetegségben szenved. Óránként kell gyógyszert szedniük, ami különösen a forgatások idején nem túl kényelmes. Emellett persze mindennap mérniük kell a vércukorszintjüket és szigorú étrendeket kell követniük. Halle Berry 2018. januárjában még kómába is esett a diabétesz miatt, de sikerült őt felébreszteni.

Lady Gaga

Ha egy-egy interjú során úgy tűnik, hogy Lady Gaga elpirul vagy összezavarodik a neki feltett kérdések hallatán, akkor az nem a szégyenlősség jele. Az énekesnő ugyanis évek óta egy testhőmérséklet-ingadozással és izomfáradtsággal járó autoimmun betegséggel küzd, ami gyakran kiütéseket is okoz az arcán.

Pink

A tehetséges énekesnő dalait hallgatva nem is gondolnánk, de Pink valójában már 2 éves kora óta asztmával küzd. Annál nagyobb elismerésnek örvend, hogy még ez sem akadályozta meg őt abban, hogy világhírű énekesnővé váljon.

 

 

 
 

 

 

Daniel Radcliffe

Daniel megnövekedett koponyaűri nyomásban szenved, amire egykoron az alkoholban találta meg magának a „megoldást”, így már egészen fiatalon alkoholista lett. Az orvosai azonban figyelmeztették, hogy az alkoholfogyasztás csak ront az egészségi állapotán, így ha nehezen is, de letette az italt és elkezdett gyógyszereket szedni.

Michael J. Fox

Ki ne emlékezne a „Vissza a jövőbe” filmek fenegyerekére, Marty McFly-ra? Sajnos az őt játszó színész élete azóta gyökeresen megváltozott, Michael J. Fox ugyanis 29 éves volt, amikor az orvosok Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. Ez a betegség ráadásul az egész karrierjére rányomta a bélyeget, hiszen a Parkinson-kór tünetei nem rejthetők el a kamera elől, így a színész mára teljesen visszavonultan él, kerülve a nyilvánosságot.
Charlie Sheen

Charlie Sheen az egész világot sokkolta, amikor 2015-ben coming outolt a HIV-fertőzésével. Annál is inkább, hiszen saját bevallása szerint legalább 5000 nővel feküdt le élete során. A megfektetett nők persze azonnal elkezdték beperelni a színészt, akinek minden kártérítési igényt meg kell majd fizetnie.

Cher

Az Oscar-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjas amerikai énekesnőt mindenki jól ismeri, ám csak nagyon kevesen tudják, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie, amikor színpadra lép. Cher ugyanis myalgiás encephalomyelitis-ben, vagyis krónikus fáradtság szindrómában szenved, amit 1991-ben diagnosztizáltak nála.

Prince (†) és Lil Wayne

Bár zeneileg ég és föld közöttük a különbség, van ami mégis összeköti ezt a két, egymástól nagyon távol álló énekest, ez pedig nem más, mint az epilepszia. Lil Wayne-t egyszer még a színpadról is kórházba kellett vinni, mert rohama volt.
Kim Kardashian

A közösségi oldalakon gondtalan milliárdosok életét élő Kim Kardashian-nak is meg van a maga baja, nemrégiben egy televíziós műsorban beszélt róla, hogy gyerekkora óta ekcémája van. Ez egy olyan betegség, ami a bőr gyulladását és hámlását okozza.

 

 
 

 

 

Anastacia

Anastacia Lyn Newkirk, művésznevén Anastacia megjárta a poklok-poklát, amikor 2003-ban mellrákkal diagnosztizálták. A színésznő küzdött az életéért, aminek meg is lett az eredménye, és most, 15 évvel az incidens után még eltökéltem és erőteljesebb, mint valaha.

Julia Roberts

Julia Roberts Hollywood egyik legjobban fizetett színésznője, ám ez sem mentette meg őt attól, hogy gyógyíthatatlan betegséget szerezzen. Julia trombocitopéniában szenved, vagyis a véralvadás folyamatában résztvevő vérlemezkék (trombociták) száma rendkívül alacsony a színésznőnél, így még egy apró vágás is komoly vérzéssel járhat nála.

Brad Pitt

Bár a híres színész gyógyíthatatlan betegsége nem életveszélyes, azért így is sok kellemetlenséget okoz. Brad ugyanis prozopagnóziában, vagy másnéven arcvakságban szenved. Ez a betegség azzal jár, hogy a betegek nem ismerik fel ismerőseik arcát, olykor még a saját arcukat sem, annak ellenére, hogy a látásélesség és az általános intellektus sértetlen marad.
David Beckham

Akár hiszed akár nem, a világ egyik legjobb focistája gyerekkora óta asztmában szenved. Egy ideig próbálta rejtegetni a nyilvánosság elől, ám nehéz volt, mivel hamar kiszúrták a meccsekre és edzésekre magával vitt inhalálót. Egy ilyen komoly tüdőbetegséggel világhírű focistává válni…le a kalappal előtte!

Missy Elliott

A népszerű repperlány gyógyíthatatlan pajzsmirigy-betegségben szenved, amiről csak a közelmúltban mesélt a nagy nyilvánosság előtt. A lány ennek ellenére nem adja fel, továbbra is aktívan zenél és zsebeli be a különféle díjakat.

Sarah Hyland

Sarah Jane Hyland amerikai színésznőt talán a Modern család című szitkomban nyújtott alakítása miatt ismerték meg legtöbben, ám egy vesebetegség következtében az egész élete megváltozott. 2012-ben sürgős transzplantációra szorult, de a betegség ezután sem múlt el teljesen, az orvosok szerint csak lappang a színésznőben.

 

 

 
 

 

 

 

Frankie Muniz

A Már megint Malcolm című sorozat gyerekszínésze is megjárta a poklok-poklát. 29 éves koráig Frankie összesen 4 “csendes stroke”-on volt túl, ami az orvosok szerint olykor a valódi agyvérzés előjele, így a színész szinte állandó rettegésben éli az életét.

Morgan Freeman

A színész fibromyalgiaban szenved, ám még egy ilyen súlyos betegség sem képes őt hátráltatni a munkájában. A fibromyalgia folyamatosan fennálló, esetenként mozgáskorlátozottságot is okozó izomfájdalom.
Jack Osbourne

A népszerű zenész, Ozzy Osbourne fia szklerózis multiplexben szenved. Ez a betegség általában csak az időseket sújtja, ám Jack még csak 32 éves. A betegség hátrányosan érinti a srác összes érzékszervét: a hallása, a látása és a memóriája is évről-évre romlik.

Alec Baldwin

A színész egy nagyon súlyos betegségben szenved, amit úgy hívnak, hogy tick-borne borreliosis. Ez a betegség főként a veséket és az ízületeket támadja, de egyik mellékhatása, hogy a beteg folyamatos fáradtságot és álmosságot is tapasztal.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?