Belföld, Hírek

Novák Katalin elítéli, ha egy nő egyedül vállal gyereket, és a válásokat is „visszacsinálná”

A kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Baló György műsorában fejtette ki gondolatait.

 

 

 

Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára volt Baló György vendége az RTL Klub hétvégi műsorában.

Novák Katalin arról beszélt, hogy

– Mostanában, mintha megfordulna ez a logika, és nem a gyermek oldaláról közelítünk. Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika.

 

 

 

Erre Baló György megkérte az államtitkárt, hogy fogalmazzon egyenesen. Erre született ez a válasz:

– Rengeteg ilyen helyzet lehet. Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk.

 

 

 

 

 

 

 

A műsorvezető rákérdezett, hogy egy egyedülálló édesanyának ne is legyen gyereke? Novák Katalin szerint az, hogy egy egyedülálló nő egyedül vállaljon gyermeket, nyilván más helyzet, mint amikor valakivel közösen vállal, de később elválnak a szülők. Az államtitkár azt is mondta, hogy a válásokat is „visszacsinálná”, vagy minimum együttműködésre kényszerítené az elvált szülőket a gyereknevelés kapcsán.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?