Hírek, Külföld

Kiszúrták Kim Dzsongun vonatát az űrből – folynak a találgatások az észak-koreai diktátor állapotáról

Az észak-koreai vezetőről nemrég a külföldi sajtóban olyan hírek kezdtek terjedni, hogy már nem él.

 

 

 

 

 




Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át Kim Dzsongun. A CNN egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesre hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy az észak-koreai vezető „nagy veszélyben” van.

Szombaton pedig több külföldi lap is arról számolt be, hogy Kim Dzsongun „vegetatív állapotba” került vagy meghalt. A meg nem erősített hírek szerint ugyanis az észak-koreai vezető szívműtéte rosszul sikerült.

 

KAPCSOLÓDÓ:

 


 

38 North most arról ír, hogy az észak-koreai pártelit ismert nyaralóhelyén, Vonszan városának a pártvezérek számára fenntartott vasútállomásán látták Kim Dzsongun vonatát az űrből.

„A vonat ittléte semmit se bizonyít az észak-koreai vezető holléte felől, és semmilyen formában nem utal az egészségi állapotára, de megerősítheti azokat a híreket, melyek szerint Kim az ország keleti partvidékén, egy elit térségben lehet” – írja a felvételeket közlő lap.

Egyelőre semmi biztosan nem lehet tudni Kim Dzsongun hollétéről és állapotáról. Az észak-koreai vezető az utóbbi időben több fontos eseményt is kihagyott. De a hivatalos észak-koreai hírügynökség április 11. óta nem adott hírt arról, hogy Kim hol és milyen állapotban van.

Az amerikai hírszerzés szerint viszont nem tapasztalható az országban olyan aktivitás, ami az észak-koreai vezető betegségére, esetleg halálára utalna. Hiszen, ha elhunyt volna, vagy cselekvőképtelen lenne, akkor az a hadseregben is mozgásokat váltana ki. Igaz, Kim húga az utóbbi időben több komoly posztot is kapott, így egyelőre úgy tűnik, hogy őt szemelték ki az észak-koreai vezető utódjának.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?