Belföld, Hírek

Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

 
 
2018. október 28. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.
(nyerünk egy órát)
 
 
 
Az óraátállítás első kipróbálása 1916-ból Amerikában történt meg próba jelleggel pár évig. Európában Franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976- ban.Az energia hiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el.

Európában 2019-től akarják megszüntetni a téli/nyári időszámítást.

Ez azt jelenti, hogy a tagállamok önállóan eldönthetik, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnék használni. A jogalkotási javaslat a szomszédos országok egységes időszámítását szorgalmazzák, hogy elkerüljék a széttöredezettséget és megóvják a belső piac megfelelő működését.

Az Európai Bizottság javaslata megszüntetné az unióra kiterjedő óraátállítást, a hatálybalépéshez egy egyszerű és gyors ütemtervet javasol és ösztönzi a nemzeti és európai szintű konzultációt.

Ha a javaslatot elfogadják 2019 áprilisáig minden tagállamnak el kell döntenie, hogy melyik időszámítást akarja használni.

Az utolsó nyári időszámításra való átállás 2019. március 31-én lesz. Ezután azok akik a téli időszámítást választják még egyszer utoljára 2019. október 27-én átállítják óráikat – írja az Infostart.

 
 
 
 

 
 
 
 

forrás

 VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?