Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

„Úgy éreztem, hogy a sofőr nem szimpatizál” – Vallomást tett a bíróságon Berki Krisztián

Megkezdődött Berki Krisztián tárgyalása.

 

 

 

 


A mai tárgyaláson meghallgatják a vádlottat, azaz Berki Krisztiánt , a feleségét, valamint a busz sofőrjét és egy szakértőt, aki eddig nem érkezett meg.

Berki Krisztián vallomása:

“Szlovákiából egy kirándulásról érkeztem haza. A Pünkösdfürdő utcánál tapasztaltam, hogy a busz jobbra indexel, lehúzódik, de nem engedte, hogy megelőzzem. Utólag tudtam meg, hogy szabálytalanul akartam előzni, ezt nem tudtam. Szerettem volna minél hamarabb túlesni az előzésen, úgy éreztem, hogy a sofőr nem szimpatizál… erőszakos, agresszív vezetési stílusa volt. Végül kielőztem, visszatértem a sávomba, akkor szólt a feleségem, hogy megérkeztünk. A feleségem a térképem, a navigációm, egy házat akartunk megnézni, oda mentünk. Láttam, hogy a lakópark kapuja zárva van, a másik oldalon pedig egy pocsolya volt, ezért a szervizútra akartam kanyarodni, a tükörben láttam, hogy a busz nem lassít, majd belém jött.”

Berki a bíró kérdésére elmondta, hogy korábban is előzött itt buszt, arra nem tudott választ adni, hogy miért tette ezt rendszeresen, holott tábla és záróvonal is tiltja az adott helyen az előzést.

A bírói kérdésre azt is bevallotta, hogy valószínűleg átlépte a megengedett sebességet előzéskor, első érvelése szerint előzés közben 20-35%-al lehet gyorsabban menni, mint az előzendő jármű. Amikor a bíró megkérdezte, hogy mégis hogy gondolja ezt, hiszen előzésnél sem lehet meghaladni a megengedett sebességet ekkor Berki kényszeredetten nevetett.

A bíró felolvasta Berki korábbi vallomását. A két vallomásában ellentmondások vannak, ezeket tisztázták. A balesetkor Berki mellett ült a felesége, aki nagyon megrémült, de személyi sérülés nem történt.

Az egykori Fradi-vezér még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie, letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?