Életmód

8 undorító szokás, ami valójában nagyon jó

Vannak olyan hajmeresztő és meglepő szokások, amit bizony minden ember csinál, de a világ minden kincséért se mondaná el senkinek. Ez egy olyan jellegű titok, amit mindenki a sírba visz. Gondolj csak bele, sose tudhatod, ha egy másik személy megtudná a féltve őrzött “beteg” kis szokásaid, azt, hogyan reagálná le. Bölcsebb nem kockáztatni a jó kapcsolatokat, és inkább egyedül, a négy fal között végezni dolgokat.

 

Pisilés a zuhany alatt.

A kutatók rájöttek, hogy az emberek közel 75% -a legalább egyszer pisil zuhanyzás közben. Valójában nincs semmi szégyellnivaló ezen – a húgysav és az ammónia segít megakadályozni a gombás fertőzések kialakulását a lábujjakon. Továbbá, a zuhanyzás közbeni vizeléssel, pénzt takaríthatsz meg, hiszen nem kell annyit költened WC papírra.

Köpés.

A köpés lehet undorító, különösen, ha nyilvános helyen történik. Viszont ezáltal könnyeben vehetjük a levegőt. Amikor az orrunkon vesszük a levegőt az sokkal nedvesebb, mintha a szánkon keresztül vennénk. A szánk által vett levegő kiszárad, ami nem tesz jót a szervezetnek. De ha túl sok nedvesség halmozódik fel, kénytelenek vagyunk köpni, hogy megszabaduljunk a feleslegtől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rágógumi.

Tudományosan bebizonyították, hogy a rágás, jobb tanulmányi és vizsgálati segédanyagot biztosít, mint a koffein. A rágógumi segít a fókuszálásban, memória javításban, stressz csökkentésben és a hormonok egyensúlyának fenntartásában, a kortizol szint emelésével.

Pukizás.

Igazság szerint naponta körülbelül 14-szer szellentünk. Az emésztőrendszer nagyjából 6 órával étkezés után kezd el szén-dioxidot és metánt termelni. Ha megpróbálod visszatartani a gázt, akkor ez hasi fájdalmat vagy puffadást okozhat.

Böfögés.

Egy jó böfögés étkezés után, valóban jó a gyomornak, mivel segít felszabadítani a levegőt. Megállítása és a gáz bent tartása, gyomorsav kicsapódást okoz, ami mellkasi fájdalomhoz vezethet. Ha túl sokat böfögsz, akkor mindenképp menj el orvoshoz, mert ez a reflux betegség egyik tünete is lehet.

Körömrágás.

Amikor a körmödet rágod, rengeteg baktérium kerül be a szádba, mert ezek a köröm alatt telepednek meg. Ez azt eredményezi, hogy az immunrendszer megkezdi a fehérvérsejtek termelődését, amelyek segít a baktériumok elleni küzdelemben. A szervezet a baktériumokat is regisztrálja a memória bankjában, tehát ha egy bizonyos baktériummal már másodszor találkozik, a limfociták beazonosítják és képesek legyőzni azt.

 

 

 

 

 
 

 

 

Orr piszkálás.

Bizonyos tanulmányok szerint, ez a szörnyű szokás valóban segíthet az immunrendszer fellendítésében, mivel az általad szedett “termék” nyálmirigyeket tartalmaz, amik képesek baktériumok elleni küzdelemre. Amikor elfogyasztod a “terméket”, az segíti az immunrendszert, hogy felszabadítsa a szervezet fehérvérsejtjeit, ami megvédi magát az ilyen típusú baktériumokkal szemben.

A zuhanyzás kihagyása.

A mindennapi zuhanyzás, eltávolítja az illóolajokat a bőrből és a hajból, ami szükséges ahhoz, hogy hidratálja és védje. Még a szappan nélküli meleg víz is elpusztíthatja a sok hasznos baktériumot, ami nélkül a bőr nem lesz sugárzó és rugalmas. Szóval teljesen természetes és egészséges, ha heti két nap nem zuhanyzol.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?