Belföld

Breaking: Az MSZP bizonyítékot talált a választási eredmények megsemmisítésére!

Egy 2018 évi választási szavazólap bedarálva./Kép. index.hu

 
Az MSZP Tolna Megyei Területi Szövetsége véleménye szerint megsemmisíthetik a választási eredményeket. Mint ahogyan a párt fogalmaz: OEVB tagunk Kurtyán Ferenc tájékoztatása szerint a tegnapi OEVB ülés ezzel az eredménnyel zárult. Az ügy pikantériája, hogy az NVI 4 féle számadatot tett közzé közhiteles adatként, melyek összeférhetetlenek a jegyzőkönyvi adatokkal, így izzadhatnak a kamu adatok miatt.

Korábban a Civilhetes számolt be arról, hogy Tolna megyében az MSZP – a párt állítása szerint – bizonyítékokat talált arra, hogy nem stimmelnek a számok a választás körül.
Kurtyán Ferenc, az MSZP választási bizottsági delegáltja elmondta –

„TÖBB OLYAN DOLOGRA, MELY MEGMAGYARÁZHATATLAN SZÁMUNKRA. MI A SZÁMOKAT VIZSGÁLTUK ELSŐSORBAN. ABBÓL INDULTUNK KI, HOGY A JEGYZŐKÖNYVEK KIZÁRÓLAG VALÓS ADATOKAT KELL HOGY TARTALMAZZANAK. TERMÉSZETESEN NEM A SZAVAZATOK SZÁMÁT VIZSGÁLTUK MIVEL DELEGÁLTJAINK BENN ÜLTEK A SZAVAZÓKÖRÖKBEN, HANEM A VÁLASZTÁSRA JOGOSULTAK SZÁMÁT. AHHOZ, HOGY A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS ALAPELVEI NE SÉRÜLJENEK MINIMUM AZ KELL, HOGY TUDJUK EGY ADOTT VÁLASZTÓKERÜLETBEN, HÁNYAN JOGOSULTAK SZAVAZNI A JELÖLTEKRE. KÜLÖNBEN SEMMI ÉRTELME SZAVAZÁSOKAT TARTANI. ELSŐ KÖRBEN ÖSSZEHASONLÍTOTTUK A VÁLASZTÁS ELŐTT LEGYŰJTÖTT ADATOKAT A JEGYZŐKÖNYVEKRE NYOMTATOTT ADATOKKAL. A VÁLASZTÁS ELŐTT AZ NVI OLDALÁRÓL LEGYŰJTÖTT KÖZHITELES ADAT SZERINT A VÁLASZTÓKERÜLETÜNKBEN A JELÖLTEKRE ÖSSZESEN 61 473 FŐ VOLT JOGOSULT SZAVAZNI. TEHÁT ENNYIEN RENDELKEZNEK SZAVAZATI JOGGAL, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY ITT HELYBEN SZAVAZNAK-E, VAGY ÁTJELENTKEZÉSSEL MÁS HELYEN, ESETLEG KÜLFÖLDÖN. TEHÁT EZ AZ ALAPADAT, MELYET A PÁLFFY ILONA ÁLLTAL VEZETETT NVI TETT KÖZZÉ A VÁLASZTÁS ELŐTT. EZZEL SZEMBEN A JEGYZŐKÖNYVEKRE ELŐRE RÁNYOMTATOTT ADAT SZERINT MÁR CSAK 61 155 FŐ VOLT FELTÜNTETVE, VAGYIS 318 FŐVEL KEVESEBB. EZ FELKELTETTE AZ ÉRDEKLŐDÉSÜNKET, EZÉRT MEGNÉZTÜK AZ NVI WEBOLDALÁN AZ ADATOKAT. A VÁLASZTÁS NAPJÁN AZ NVI KÖZHITELES ADATAI SZERINT 62 572 FŐ VOLT MEGJELENÍTVE, VAGYIS ENNYIEN VOLTAK JOGOSULTAK A VÁLASZTÓKERÜLETBEN INDULÓ JELÖLTEK KÖZÜL VÁLASZTANI BÁRHOL IS SZAVAZNAK. VAGYIS 1417 FŐVEL TÖBBEN, MINT A JEGYZŐKÖNYV SZERINT.”


 
Mit jelent ez?
„Mi sem értettük, ezért tovább vizsgálódtunk. Közhiteles adatnak az NVI oldalon megjelenített adatot tekintettük, ezért azt vettük górcső alá. Hát igen zavarba ejtő számokkal szembesültünk.”
Megosztaná velünk?
„Eddig azt már tudjuk, hogy három különböző „közhitelesnek” tekintendő adatunk van a választókerületben a szavazásra jogosultak terén.
1.    a választást megelőzően                          61 473 fő
2.    a jegyzőkönyvek szerint                            61 155 fő
3.    az NVI szavazásnapi adata szerint         62 572 fő
Ha nem muppet show-ként tekintünk április 8-ra, hanem felelősségteljes választásként, akkor már ez is megdöbbentő, ám az NVI további „közhiteles” adatai rátesznek erre még egy lapáttal.
Az NVI oldalán elérhető összesítő szerint a választásra jogosultak teljes száma
61 027 főre változott,

választókerületi eredmény szerint pedig már csak 59 901 fő.

 
Azt gondolom ezekből az adatokból megállapítani a választásra jogosultak valós számát még Einsteinnek is becsületére válna.”
Öt különböző adat ugyanarról a választókerületről elég képtelennek tűnik, mit lépnek erre ?
„Először is tartottunk egy sajtótájékoztatót az összeférhetetlen adatokról, várva az Választási Iroda válaszát, hogy melyik adatot kell valósnak tekinteni. Másodsorban a vizsgálatot tovább folytatjuk, hiszen lehet hogy ez még csak a jéghegy csúcsa.”
Kifogást nem nyújtanak be?
„Az egyik területi vezetőnk már megtette magánszemélyként, kérve a választási eredmény megsemmisítését, mivel a választás valótlan adatokon alapul.”
Nem mindegy ez az eredmény szempontjából?
„Persze hogy nem. Ez egy országgyűlési választás volt, nem pedig egy közfelkiáltással tartott koronázás a Duna jegén. Az országgyűlési választás tisztaságát, lebonyolítását egyelőre még törvény szabályozza, így a leadott szavazatok csak akkor érnek valamit, akkor lehet rájuk jogot alapítani, ha maga a választás a törvényben előírt módon kerül megszervezésre, lebonyolításra. Kénye-kedve szerint senki sem változtatgathatja a szavazásra jogosultak számát, erre nincs jogi lehetőség most még. Mivel az alapadat – a választásra jogosultak száma – nem megállapítható a közhiteles adatokból, így a jegyzőkönyvek adatainak valóságtartalma sem garantált. Márpedig a jegyzőkönyvek valóságtartalma a minimum egy eredmény kihirdetéséhez, hiszen egy közokiratról beszélünk. Természetesen nem a szavazókörökben dolgozók a felelősek ezért – gondolom az eddig elhangzottak világossá tették -, hanem a törvényes választásért felelős legfőbb szerv, a Nemzeti Választási Iroda.”
Ön szerint ez a választási eredmény semmis?
„Az NVI adatok alapján igen. És nem csak a mi választókerületünkben, hanem országosan. Sokak észrevették már, hogy április 8-án 18.30 és 19.00 óra között 105 ezer fővel megnőtt a választásra jogosultak száma, tűntek el szavazatok, stb.

 
Ez mindent megkérdőjelez, hiszen a törvényben rögzített választási alapelveket sértették meg a lehető legdurvább módon.”
Nem lehet, hogy csak tévedés történt?
„De igen. Hatalmasat tévedtek azok, akik megajándékozták bizalmukkal a Fideszt. Igaz április 8-óta egy csapásra megszűnt a migráncsválság nem csak Magyarországon, hanem egész Európában, hiszen teljesen eltűntek a II. világháborús félelemkeltő propaganda híradók a kormányzati médiákból, mintha egy csapásra megoldódott volna minden a magyarországi választással. Komolyra fordítva, ha ennyire lehet csak alapozni a függetlennek mondott NVI közhiteles adataira, akkor teljesen mindegy hányan és hova szavaztak, az eredményt semmissé kell nyilvánítani. Ideje új választást kiírni és nemzetközi felügyelet mellett törvényesen dönteni, ki vezesse az országot.”
 
 

olkt.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?