Belföld, Celeb / Híresség

„Átdolgoztam egy életet, de…” Kiderült, mennyi Reviczky Gábor nyugdíja

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt félig-meddig a koronavírus-járvány küldte nyugdíjba, a pandémia lecsengése óta ugyanis mindösszesen két színházi darabban látható, a filmvásznat viszont továbbra is szereti. Ahogyan ő fogalmaz: elkapta a nyugdíjas életérzés.

 

 

 

– Már csak két színdarabban játszik rendszeresen, A dzsungel könyvében és a Képzelt betegben. Kijelenthető, hogy nyugdíjba vonult? – kérdezte a színészt a story! magazin újságírója, amire őszintén válaszolt.

– 2012-ben én voltam a legtöbbet játszó színész a Vígszínházban, elvittem a fiatalok díját, a Hegedűs Gyula-emlékgyűrűt, Ajtay-díjat kaptam – egyszóval mindent bezsebeltem. Azért mondom ezt, hogy szemléltessem: rengeteget dolgoztam egészen a Covid-járvány kirobbanásáig. A pandémia kezdetén még bosszankodtam, hogy nem lehet játszani, majd amikor újraindult az élet, már azon hőbögögtem, hogy hova ilyen sietősen: elkapott a nyugdíjas életérzés. (…) Mondjuk, ezekből a nyugdíjakból egy percig nem lehet megélni. Hivatalosan 127.900 forint az időskori juttatásom úgy, hogy átdolgoztam egy életet. – arról is őszintén beszélt, hogy ez miért alakult így, mind az ő, mind idős színésztársai esetében. Nem ő – (ők) tehetnek róla, áldozatok voltak a színház és az Országos Rendező Iroda miatt. Előbbi csak mint magánvállalkozóként vagy bt.n keresztül foglalkoztatta a színészeket, utóbbi pedig nem fizette be a nyugdíjjárulékokat.

forrás: blikkruzs.blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?