Belföld

Bajba került Orbán az ellenzéki gigatüntetés miatt.


 
Azt látják az emberek, hogy az ellenzék pártjai összességében több szavazatot kaptak mint a Fidesz mégis 68 százaléknyi mandátum áll szemben a parlamentben 32 százalékkal. Hogy a határon túli szavazatok, 99 százalékát a Fidesz kapja, közben a Londoni magyarok nem szavazhatnak levélben. S az ukrán határon buszokkal hozták a beregszászi embereket szavazni, roma emberek tabletet kaptak egy ikszért. Szóval azt, hogy erőteljesen lejt a pálya: ilyen körülmények között, ilyen választási törvénnyel nem lehet legitimációs aktus a választás. Ergo megkérdőjeleződik a hatalom.

De azt, hogy Orbán komoly bajban van nem csak Karácsony Gergő tudja, hanem a mi Vityánk is. Nem véletlen, hogy a Fidesz médiapropaganda gőzerőkkel kezdte meg az első pillanatban szétcsapni a tüntetést. S gyakorlatilag elérni, hogy ne legyen egy komolyan vehető létszám. Nem sikerült.
 
Ha Orbán belecsúszik ebbe a legitimációs válságba, akkor csak egyféleképp tud kijönni: új választásokkal. Igen ám, de az nem mehet az egypárti régi törvények szerint. Nem kicsi baj körvonalazódik a 4. Orbán kormány körül.

Forrás: Hírhugó



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?